Hlavní obsah

Lepí se na mě teď trochu smůla, tvrdí obránce Herthy Hubník

BERLÍN

Sportovně nepříliš vydařené období teď prožívá v Německu obránce berlínské Herthy a české fotbalové reprezentace Roman Hubník. Jeho tým už nevyhrál v bundeslize pět zápasů v řadě a on sám přispěl k bodovým ztrátám v posledních dvou duelech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Hubník na tréninku národního týmu.

Článek

"Lepí se na mě teď trochu smůla," řekl v rozhovoru s ČTK po pátečním utkání se Schalke, které Hertha doma prohrála 1:2 a sedmadvacetiletý stoper byl u obou inkasovaných gólů.

"Dneska tečovaný balón, v minulém zápase vlastní gól. Pak se to na vás sype. Dostáváme hodně gólů, a když má soupeř dvě nebo tři šance, tak to promění," není Hubník spokojen se svými výkony ani s hrou celé defenzivy Berlína.

Klub z hlavního města je jako nováček nejvyšší německé soutěže momentálně na devátém místě tabulky. Podle Hubníka však na tom mohl být lépe.

Jistotu záchrany podle Hubníka Hertha ještě nemá

"Určitě jsme měli na víc. Z těch posledních třech remízových zápasů jsme chtěli získat víc. Škoda, že jsme ve Freiburgu dostali v 95. minutě gól na 2:2. Myslím si, že kdybychom měli o nějaké čtyři body víc, tak by zimní přestávka byla lepší," mínil bývalý hráč Olomouce, Sparty a FK Moskva.

I když se Hertha zatím pohybuje ve středu tabulky, jistotu udržení mezi německou elitou podle Hubníka ještě zdaleka nemá. "Vzadu je to našlapaný. Dvakrát se vám nepodaří zápas, soupeřům se dvakrát vydaří, je to šest bodů a už jsme zase zpátky ve hře o udržení," varoval vytáhlý bek, který v předminulé sezóně s modro-bílými sestoupil do druhé ligy. Pro klidné přezimování tak podle něj mužstvo potřebuje získat body příští týden v Hoffenheimu, kde odehraje poslední kolo před přestávkou.

Být zdravý a hrát, pak by ho Euro minout nemělo

Vyjma zranění na začátku sezóny patří Hubník stabilně do základní jedenáctky trenéra Markuse Babbela a napevno se prosadil i do reprezentačního kádru kouče Michala Bílka, s nímž se radoval z postupu na mistrovství Evropy v příštím roce. Věří, že tak má velkou šanci dostat se i do mužstva pro šampionát v Polsku a na Ukrajině.

"Pokud budu zdravý a budu hrávat v Hertě od začátku v základní sestavě, tak si myslím, že bych odcestovat do Polska měl. Důležité je zdraví, od toho se to bude odvíjet," uvedl dvacetinásobný reprezentant, který za národní tým vstřelil dva góly.

Odehrát jarní část sezóny jen tak, aby se nezranil, ale prý nehodlá. "Já chodím do každého souboje natvrdo. Jestli přijde nějaká rána, s tím člověk počítá a může přijít i zranění, které si člověk přivodí sám," uzavřel.

Reklama

Související témata: