Hlavní obsah

Z packala hrdinou. Reprezentant Drobný chytá v Hamburku jako chobotnice

HAMBURK

Na začátku sezóny byl na odpis. Jeho chyby srážely již tak marný Hamburk, teď však slyší reprezentační gólman Jaroslav Drobný jen samou chválu. O víkendu vychytal proti Mohuči druhou nulu za sebou a HSV se i díky němu drží nad sestupovými příčkami.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Brankář Hamburku Jaroslav Drobný.

Článek

V německém tisku se tak začalo spekulovat, zda při současné formě českého brankáře neutichnou spekulace o příchodu Reného Adlera z Leverkusenu. Bývalý brankář německé reprezentace se stal v Bayeru dvojkou, když kvůli jeho zranění klub přivedl ze Stuttgartu Bernda Lena. A role jedničky se zhostil výborně.

Adler, jemuž vyprší v Leverkusenu v létě smlouva, si bude hledat nový klub. Ale zda to bude do Hamburku, teď není zdaleka tak jisté jako na začátku sezóny, kdy byl Drobný v těžké výkonnostní krizi.

Hamburk si "krále chyb" už chválí

Snad nejvíce to schytal po srpnové porážce 3:4 od Kolína nad Rýnem, na níž nesl velký díl viny. „Drobný to zpackal,“ psal tehdy například Bild am Sonntag. List Die Welt ho zase nazval "králem chyb", který se "pro HSV stává stále větším problémem".

Po pár měsících je ale vše jinak. „Momentálně jsme s naším gólmanem velmi spokojení,“ pochvaluje si služby českého internacionála trenér HSV Thorsten Fink. „Pokud byl Drobný na začátku sezóny mužem kolapsů, poslední týdny se ukazuje být v top formě,“ píše nyní nejčtenější německý deník Bild.

Z posledních čtyř bundesligových zápasů dostal Drobný jediný gól. „Drobný je klidný, má báječné reflexy. Jeho sebevědomí je zpět, jsme s ním velmi spokojení. Nedělá chyby a míče má pevně pod kontrolou. V bráně je jako chobotnice,“ mne si ruce sportovní ředitel klubu Frank Arnsen.

Reklama

Související témata: