Hlavní obsah

Wolfsburg potvrdil zájem o Rosického, Jiráček už podstoupil testy

Český fotbalový reprezentant Petr Jiráček ve středu prošel zdravotní prohlídkou v bundesligovém Wolfsburgu. Hráč už s přestupem souhlasil, nyní se musí německý klub domluvit s Viktorií Plzeň. Wolfsburg se rovněž uchází o dalšího plzeňského záložníka Václava Pilaře a nově potvrdil zájem o reprezentačního kapitána Tomáše Rosického z Arsenalu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vrátí se Tomáš Rosický (vpravo) do německé bundesligy?

Článek

"Mohu potvrdit, že Petr dnes absolvoval zdravotní prohlídku. Ta i přes to nedávné zranění z utkání s AC Milán, které naštěstí nebylo vážné, dopadla dobře," řekl ČTK hráčův agent Dalibor Lacina. "Petr se už rozhodl, že nabídku Wolfsburgu přijme, ale přestup ještě rozhodně není hotový. Musí se spolu domluvit kluby. Jednání stále probíhají," dodal.

Majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík zřejmě Jiráčkovi v cestě stát nebude, protože se minulý týden nechal slyšet, že dá na rozhodnutí hráče. "Wolfsburg nám předložil výjimečnou nabídku. Bude záležet na hráčově rozhodnutí. I když my bychom jej radši měli v našem týmu i na jaře, protože peníze nejsou všechno," řekl ČTK Paclík.

Vedle Rosického sledují i Oliče

Wolfsburgu se zřejmě zalíbili čeští záložníci, protože už delší dobu usiluje také o Pilaře, s nímž už je údajně domluven a záleží na jednání mezi kluby. Dnes navíc trenér Felix Magath potvrdil, že má zájem i o Rosického.

"Tomáš je velmi kvalitní hráč, o tom není pochyb. Před pár lety ho chtěly všechny velké kluby. Nyní už je i zdravotně v pořádku," řekl Magath deníku Bild. "Sledujeme i situaci kolem Ivici Oliče z Bayernu. Uvidíme, jak budou probíhat jednání mezi kluby," dodal.

Trenér londýnského Arsenalu Arséne Wenger však dosud všechny spekulace o odchodu Rosického odmítal. "Tomáš je náš hráč a naším hráčem zůstane," řekl před týdnem.

Ve Wolfsburgu působí také bývalý reprezentační záložník Jan Polák. Ten se vrací do prvního týmu z rezervy, kam ho Magath sesadil kvůli výkonnosti.

Reklama

Související témata: