Hlavní obsah

Schalke po prohře v Mönchengladbachu neobhájí Německý pohár

Fotbalisté Schalke neobhájí triumf v Německém poháru. Soupeř Plzně v úvodním jarním kole Evropské ligy dnes prohrál v osmifinále s Borussií Mönchengladbach 1:3. Schalke hrálo téměř celý druhý poločas v deseti po vyloučení kanonýra Huntelaara, jenž dostal za protesty k rozhodčímu druhou žlutou kartu, a domácí toho využili. Dva góly dal Reus. V nastavení byl vyloučen ještě další z hráčů hostů Jones.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Schalke Německý pohár neobhájí.

Článek

Schalke hrálo v sestavě: Unnerstall - Höwedes, Papadopoulos, Matip, Christian Fuchs - Jones - Höger (71. Marica), Jurado (80. Baumjohann) - Raúl - Huntelaar, Pukki (46. Draxler).

Velkou blamáž prožila Mohuč, kterou vyřadil účastník čtvrté ligy Holstein Kiel po vítězství 2:0. První gól si dali hosté už v 6. minutě sami, podruhé kapitulovala obrana se Zdeňkem Pospěchem po hodině hry.

V osmifinále vypadl také Hamburk s gólmanem Jaroslavem Drobným, kterého dvakrát překonal Cacau a zajistil Stuttgartu výhru 2:1. Postoupila Hertha Berlín, která bez obránce Romana Hubníka zvítězila nad Kaiserslauternem 3:1.

Reklama

Související témata: