Hlavní obsah

Freiburg propustil marockého fotbalistu kvůli údajné krádeži šampónu

Bundesligový Freiburg propustil marockého fotbalového reprezentanta Yacineho Abdessadkiho proto, že během pobytu s týmem v hotelu v Kolíně nad Rýnem údajně ukradl čtyři šampóny a poničil zásobník na mýdlo. Třicetiletý rodák z Francie tvrdí, že jde o nedorozumění.

Článek

"Yacine se chtěl osprchovat, ale zásobník v jeho pokoji byl prázdný. Šel si proto půjčit do vedlejšího pokoje (kde bydleli spoluhráči Heiko Butscher a Jonathan Schmid)," citoval deník Bild Abdessadkiho právníka Wernera Schuriga. "Mezitím jeho spolubydlící Garra Dembélé šel na recepci a požádal je o nějaké šampóny," dodal.

Vedení Freiburgu je však přesvědčené, že na Abdessadkiho propuštění mělo právo. "Staly se věci, které jsme nemohli ignorovat, protože profesionální fotbalista musí být i vzorem pro veřejnost. Nemohli jsme to tolerovat," uvedl sportovní ředitel Freiburgu Dirk Dufner.

Čistka v celém týmu

Podle agentury DPA klub, kde působí i český obránce Pavel Krmaš, spolu s Abdessadkim propustil také kapitána týmu Butschera, záložníka Maxmiliana Nicua, obránce Felixe Bastianse a útočníka Kiša Jana.

Reklama

Související témata: