Hlavní obsah

Morávek bude půl roku hostovat ze Schalke v Augsburgu

AUGSBURG

Fotbalový záložník Jan Morávek dnes podpisem smlouvy stvrdil svoje hostování v bundesligovém Augsburgu, kam přichází do konce sezony ze Schalke 04. Informoval o tom hráčův agent Jiří Stejskal. Člen širšího kádru české reprezentace, který se od prosince potýká s poraněným stehenním svalem, se v červnu zase vrátí do Schalke 04. To odmítlo, aby Augsburg získal na Morávka i opci.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Jan Morávek bude hostovat v Augsburgu

Článek

"Honza je rád, že hostování v Augsburgu vyšlo. Měl by dostávat víc šancí," řekl Stejskal. Morávek si vyzkouší angažmá ve třetím německém týmu: už loni strávil celou sezónu na hostování v Kaiserslauternu, kde se blýskl i pěti vstřelenými góly. Po návratu do Schalke ale letos tolik příležitostí nedostal, i kvůli tomu, že jej od červnového mistrovství Evropy jednadvacítek sužovalo svalové zranění. Na podzim Morávek ve všech soutěžích odehrál třináct zápasů.

Na jaře má Morávek pomoci Augsburgu k záchraně v nejvyšší soutěži. Bavorský klub ztrácí tři body na příčky, které zaručují setrvání v bundeslize. V Augsburgu prý o Morávka stáli už v létě, obě strany dospěly k dohodě až nyní.

"Jan Morávek přinese do naší hry kreativitu, což se nám bude hodit v naší snaze se posunout v tabulce vpřed a zachránit se," řekl trenér Augsburgu Jos Luhukay. "Děkujeme Schalke za jejich ochotu. Věříme, že toto hostování bude prospěšné pro všechny strany," dodal předseda klubu Andreas Rettig.

Reklama

Související témata: