Hlavní obsah

Fotbalista Hloušek přestoupil do bundesligového Norimberku

PRAHA

Fotbalista Adam Hloušek přestoupil z Jablonce do bundesligového Norimberku, kde podepsal smlouvu na tři a půl roku. Informoval o tom Hlouškův agent Pavel Paska ze společnosti ISM. Na podzim Hloušek hostoval ve Slavii, v Norimberku okusí druhé bundesligové angažmá poté, co loni na jaře hostoval v Kaiserslauternu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Adam Hloušek (vpravo) přestupuje do Norimberku.

Článek

"Adam je šťastný, že se vrací do bundesligy. V Kaiserslauternu přičichl k atmosféře soutěže, která mu učarovala, a teď se těší, že naplno ukáže svůj potenciál i v Norimberku. Teď je to pro něj optimální angažmá. A pro český fotbal je dobrou zprávou, že má dalšího hráče v tak prestižní lize," řekl Paska.

Hloušek se prý už ve středu zapojí do přípravy s novým týmem. Norimberk za něj údajně zaplatí Jablonci sumu pohybující se kolem 30 milionů korun, asi pětina z toho má připadnout Slavii. Hloušek se na jaře bude před červnovým mistrovstvím Evropy pokoušet zaujmout reprezentačního kouče Michala Bílka. V národním týmu zatím naskočil do pěti zápasů.

Třiadvacetiletý Hloušek je univerzální hráč, který může nastoupit na levém kraji zálohy i obrany. V Norimberku stane spoluhráčem svého bývalého parťáka z reprezentační jednadvacítky Tomáše Pekharta. Reprezentační útočník je v Norimberku od léta.

Pekhart s Hlouškem teď budou bavorskému celku pomáhat se záchranou v nejvyšší soutěži. Norimberk je patnáctý s tříbodovým náskokem před mužstvy v sestupovém pásmu. Dva body k dobru má před šestnáctým Kaiserslauternem, který je nyní na "barážové" pozici.

Hloušek je třináctým českým hráčem na soupiskách bundesligových týmů.

Reklama

Související témata: