Hlavní obsah

Uzdravený Šimůnek si po 15 měsících zahrál za Kaiserslautern

Český fotbalový obránce Jan Šimůnek je konečně zdravý. Na soustředění Kaiserslauternu ve Španělsku strávil v utkání proti Gentu na hřišti 86 minut, což bylo více, než kolik předtím odehrál za rok a půl působení v německém týmu. Věří, že zdravotní problémy konečně zažehnal a brzy bude schopen odehrát celé zápasy.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Šimůnek na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Bývalý stříbrný medailista z mistrovství světa hráčů do 20 let přišel do Kaiserslauternu v létě 2010 z Wolfsburgu. Hned v přípravě ho však brzdily potíže s břišním svalem a operace třísel. Po ní nastoupil na konci října do pohárového zápasu s Bielefeldem, v němž si krátce po úvodním hvizdu poranil přitahovač v levé noze. Od té doby byl bez fotbalu. Až do neděle, kdy nastoupil v sestavě Kaiserslauternu v přípravě proti Gentu. Přestože s týmem prohrál 1:5, měl čtyřiadvacetiletý stoper důvod k radosti.

"Po 15 měsících jsem si konečně zahrál. Na výsledek bych sice nejraději zapomněl, ale mám radost, že jsem zpátky," uvedl Šimůnek v rozhovoru pro klubový web. "Po tak dlouhé pauze jsem hrál 86 minut, tak si asi umíte představit, jak to pro mě bylo náročné. Po hodině jsem toho měl dost. Teď jsem hodně unavený a všechno mě bolí," přiznal.

Na posledních 15 měsíců by nejraději zapomněl. "Poranění přitahovače jsme nejprve chtěli léčit konzervativně. Protože šlo o neobvyklé zranění, měl každý doktor jiný názor. Byl jsem s tím snad všude. A až po půl roce se rozhodlo, že mám jít na operaci. Všechno se tím hrozně protáhlo," uvedl Šimůnek. Ani po tak dlouhé pauze prý neměl větší problémy zapojit se do hry. "Trenér mi řekl, ať hraju jednoduše. To jsem udělal a brzy jsem se na hřišti cítil dobře," dodal.

Zatím neumí odhadnout, kdy bude připraven naskočit do bundesligového zápasu. "To nevím. Mým prvním cílem je být schopen bez problémů odehrát celých 90 minut. Pak už bude záležet na trenérovi. Ten zápas s Gentem ale byl hrozně důležitý, protože teď vím, že mám před sebou nový začátek a mohu myslet už jen na fotbal," dodal.

Zdravotní problémy mu prý i v něčem pomohly. "Nejvíce času jsem trávil s týmovými fyzioterapeuty a kondičním trenérem. Od nich jsem se toho hodně naučil. A teď mohu říci, že tak zdravý a tělesně odolný jsem ještě nikdy nebyl," řekl s tím, že nyní se mu snad už zranění budou vyhýbat.

Reklama

Související témata: