Hlavní obsah

Jiráčkovi generálku na bundesligu zkazil led. Naštvaný Magath sklízí posměch

WOLFSBURG

Pokud si měli fotbalisté Wolfsburgu proti amatérům z Magdeburku dodat sebevědomí před víkendovým startem bundesligy, pak tenhle záměr hrubě nevyšel. Vlci v základní sestavě s novou posilou Petrem Jiráčkem a také s Janem Polákem prohráli na zledovatělém trávníku v Magdeburku, který hraje až čtvrtou nejvyšší soutěž, 0:1. A pro kouče Felixe Magatha to nebyla v posledních hodinách jediná nepříjemnost.

Foto: Sport.cz

Petr Jiráček v dresu Wolfsburgu v přípravném utkání.

Článek

Na přípravný zápas se přišlo podívat přes dvanáct stovek fanoušků. A mohli od prvních minut vidět kromě Petra Jiráčka ještě další tři z dlouhé řady nových posil Wolfsburgu - Giovanni Sia, Felipeho Lopese a Ricarda Rodrígueze.

Domácí si už v 11. minutě zakřičeli gól, ale jinak zápas příliš radosti ani jednomu týmu nepřinesl. Hráči na zmrzlém trávníku jen těžko drželi rovnováhu a během zápasu jim situaci ještě ztížil déšť.  „Bohužel můj tým nemohu nijak zhodnotit. Podmínky nebyly takové, aby nám umožnily hrát fotbal,“ postěžoval si po utkání trenér Magath.

I kouč domácích Ronny Thielemann označil podmínky za „neregulérní“.  Také wolfsburský rutinér Hasan Salihamidžič, jenž odehrál druhou půli, byl hodně rozladěný: „Bylo to dost složité, protože jsme neustále podkluzovali. Člověk si musel dávat pořádný pozor, aby se hlavně nezranil.“

Felixe Magatha naštval přípravný duel. A také přišel o řidičák. foto: ČTK/AP/Sascha Schuermann

Felixe Magatha vůbec stíhala v posledních hodinách jedna špatná zpráva za druhou. Těsně před startem bundesligy mimo jiné přišel o řidičský průkaz, a to kvůli provinění z předloňského prosince. Policisté ho totiž nafilmovali, jak se na dálnici v rychlosti 125 km/h přiblížil k autu před sebou na 15 metrů, přitom podle německých silničních předpisů je minimální povolená vzdálenost o padesát metrů delší.

"Nakupuje jako žena"

V německých médiích pak sklízí v poslední době Magath kvůli své osobité a nákladné přestupové politice ze strany svých kolegů a novinářů řadu štiplavých posměšků. Na paškál si ho vzal ve svém komentáři v deníku Bild například bývalý reprezentant Mario Basler. Podle něj kouč Wolfsburgu „nakupuje víc než kterákoli žena. Jeho nákupní list je pak delší než role mého toaletního papíru.“

Sestava Wolfsburgu v generálce na bundesligu:
Hitz – Träsch (46. Ochs), Madlung, Lopes (46. Chris), Rodríguez – Polák (46. Medojevic), Jiráček (46. Josué) – Dejagah, Schäfer (46. Salihamidžić) – Koo (46. Polter), Sio (46. Jönsson)

„No jo. Se jmény hráčů jako Hasani, Medojevič a Sio pořádně zavaříte i internetový vyhledávač,“ utahoval si Basler z neznámých jmen nových posil. „Po sportovní stránce asi od nich nemůžeme moc čekat. Tým se teprve musí najít,“ dodal Basler.

Zatímco Magath utratil v zimní pauze za posily přes 25 miliónů eur, sobotní soupeř pro první jarní bundesligové kolo 1. FC Kolín koupil za stejné období jedinou posilu, Švéda Bubi Mikaela Ishaka za 200 tisíc eur.

„Kdo prodává hodně aut, může si pak nakoupit hodně fotbalistů,“ komentoval přestupovou politiku Wolfsburgu (jenž má v zádech automobilovou firmu Volkswagen) kouč Kolína Stale Solbakken. „My jsme každopádně dobře připraveni a ve Wolfsburgu chceme vyhrát. O nových posilách soupeře mám velmi dobrý přehled,“ dodal na adresu Jiráčka a spol. Solbakken.

Reklama

Související témata: