Hlavní obsah

Magath má hlavu jak pátrací balón. Chorvat plive krev, nejlepší útočník je mimo hru

WOLFSBURG

Aby už měl z problémů hlavu jak pátrací balón. Před startem jarní části bundesligy se na trenéra Wolfsburgu Felixe Magatha valí jeden problém za druhým. Nejprve přišel o řidičský průkaz, neboť nedodržel předepsanou vzdálenost za vozidlem jedoucím před ním, poté jeho tým prohrál 0:1 v generálce s Magdeburgem hrajícím čtvrtou ligu, před sobotním zahajovacím duelem s Kolínem nad Rýnem se musí smířit s tím, že v sestavě jeho týmu bude chybět chorvatský útočník Mario Mandžukič, na něhož hodně spoléhal.

Foto: Sascha Schuermann, ČTK/AP

Trenér Jiráčkova Wolfsburgu Felix Magath se sice usmívá, ale z problémů má hlavu bolavou.

Článek

Wolfsburg vyhlásil před bundesligovým jarem atak na vyšší příčky v tabulce. Nejlépe pohárové, samo sebou. I proto přivedl trenér Magath mezi „Vlky“ osm nových tváří, českého reprezentanta Petra Jiráčka mezi nimi.

„Příprava byla skutečně náročná. V Plzni jsme trénovali poctivě a měli toho často plné zuby, Německo je však v tomto směru zase ještě o krok dál. S fyzičkou jsem nikdy problém neměl, ale tady jsem byl po každém tréninku opravdu vděčný za dvě hodiny naprostého klidu v posteli,“ srovnávala česká akvizice „Vlků“ Petr Jiráček Magathovu a Vrbovu zimní přípravu.

Právě tvrdá příprava a soustředění v Dubaji mělo Wolfsburgu pomoci k ohlášenému útoku na vyšší příčky v bundeslize. Po sedmnácti kolech totiž „Vlci“ figurují na dvanáctém místě.

"Nikomu se tady nelíbí, na jaké příčce figurujeme. Pochopitelně chceme v tabulce výš. O pohárových příčkách se sice nahlas nemluví a žádný takový cíl vyhlášen nebyl, nicméně do první šestky bychom se dostat chtěli," prozrazuje Petr Jiráček.

Mario Mandzukic (vlevo) a Sasha Riether z Wolfsburgu se radují z branky.foto: Reuters/Morris Mac Matzen

Magathovy plány ovšem nabourává absence pětadvacetiletého chorvatského útočníka Maria Mandžukiče, který se na podzim zaskvěl osmi góly v sedmnácti zápasech. V posledním přípravném střetnutí Wolfsburgu na soustředění v Dubaji totiž Mandžukič upadl v duelu s uzbekistánským FC Bunyodkor nešťastně na záda a způsobil si vnitřní zranění.

„Jde o vážné vnitřní zranění. Poranil si plíce a pořád plive krev,“ potvrdil trenér Magath, že s chorvatským kanonýrem nemůže v úvodu jarní části bundesligy počítat. „Samo sebou, že absence nejlepšího útočníka je pro nás značným handicapem,“ přiznal před sobotním duelem s 1. FC Köln. Společně s Ashkanem Dejagahem se tak v útoku Wolfsburgu zřejmě objeví nováček Ramus Jönsson nebo Giovanni Sio.

Reklama

Související témata: