Hlavní obsah

Drobný v bráně Hamburku dostal pětibrankový výprask

HAMBURK

Fotbalisté Dortmundu na úvod jarní části sezony německé ligy zvítězili na hřišti Hamburku 5:1 a v čele tabulky se bodově dotáhli na Bayern Mnichov a Schalke. V brance Hamburku byl český reprezentant Jaroslav Drobný, který pět gólů inkasoval podruhé v sezoně.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Brankář Hamburku Jaroslav Drobný.

Článek

Dortmund, který obhajuje titul, se opíral o polské krajánky. Po dvou gólech si připsali útočník Lewandowski i pravý záložník Blaszczykowski. Lewandowski navíc u jedné trefy asistoval. Skóre zápasu otevřel v 16. minutě Grosskreutz, za domácí snížil v závěru Guerrero.

Na lavičce Hamburku se objevil český záložník David Jarolím, u nějž se spekuluje o odchodu z klubu. Na hřiště se však nedostal.

Čeští fotbalisté Michal Kadlec a Zdeněk Pospěch byli vidět v utkání mezi Leverkusenem a Mohučí. Oba si připsali asistenci na gól, Pospěch se však zároveň podepsal pod prohru Mohuče 2:3 vlastní brankou.

Byl to právě Pospěch, který už v 11. minutě otevřel skóre, když si nešťastně srazil Da Costův centr do vlastní branky. Leverkusen vedl po rohovém kopu a Friedrichově hlavičce už 2:0, ale Mohuč dokázala srovnat. Nejprve snížil Polanski a za další tři minuty srovnal Caligiuri, který zužitkoval Pospěchovu přihrávku.

Poslední slovo měl ale znovu Leverkusen. Kadlec rozehrál rohový kop a Bender hlavou rozhodl o vítězi. Nic na tom nezměnil ani závěrečný tlak hostů.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:
Hamburk - Dortmund 1:5 (86. Guerrero - 37. a 83. Lewandowski, 58. a 76. Blaszczykowski, 16. Grosskreutz). Leverkusen - Mohuč 3:2 (11. vlastní Pospěch, 35. Friedrich, 70. Bender - 50. Polanski, 53. Caligiuri).

Reklama

Související témata: