Hlavní obsah

Skvělý debut! chválí Hlouška v Německu. Po premiéře v Norimberku je hvězdou kola

NORIMBERK

Čeští fotbaloví fanoušci o víkendu ostře sledovali bundesligovou premiéru reprezentanta Petra Jiráčka v dresu Wolfsburgu, trochu ve stínu očekávané události si však odbyl v Německu velice povedený debut jiný český fotbalista Adam Hloušek. Na podzim ještě hájil barvy Slavie, kde hostoval z Jablonce, ale hned v prvním zápase za Norimberk zazářil a výrazně pomohl k výhře 2:0 nad Herthou.

Fotbalisté Norimberku se radují z gólu do sítě Herthy Berlín, na nemž měl velký podíl Adam Hloušek.

Článek

Zatímco po návratu z Kaiserslauternu talent třiadvacetiletého fotbalisty v české lize spíše uvadal, v Německu teď po premiéře za Norimberk sklízí samou chválu. Do sestavy kola ho například vybrala stanice Eurosport či server Goal.com.

„Nová česká akvizice ukázala, že pro „Klub“ (přezdívka Norimberku) je absolutní trefou do černého. Na levé straně byl hodně silný a ze standardních situací byl neustále nebezpečný,“ uvedl Eurosport na adresu českého univerzála, jenž v Norimberku nastoupil na pozici levého obránce.

„Posila z Česka předvedla hned v prvním zápase parádní výkon, který nezůstal nepovšimnut. Norimberk neslavil jen výhru nad Herthou 2:0, ale hlavně 1000. vítězství v bundeslize. A jedním z jeho nejdůležitějších aktérů byl právě Adam Hloušek, jenž přišel v lednu z Jablonce. Jako čerstvý vítr obhospodařoval levou stranu a navíc přidal nebezpečí ze standardek,“ píše Goal.com.

Adam Hloušek si při své premiéře v Norimberku získal velký respekt.foto: Nike

Právě po jedné z jeho standardních situací padl gól na 2:0. Přesný Hlouškův centr našel pět minut před koncem zápasu Dominika Maroha, který ve své šanci nezaváhal. Goal.com také připomíná, že Hloušek nasbíral 64 kontaktů s míčem a patřil k nejaktivnějším.

„Musím uznat, že má páru dopředu i dozadu. A to je dobře," chválil kolegu z obrany zkušený Belgičan Timmy Simons. Hloušek se dočkal pochvalných slov i od trenéra Dietera Heckinga. „Adam se hned v prvním zápase za nás předvedl parádním výkonem,“ uvedl kouč.

Na levonohém fotbalistovi, jenž přišel z Jablonce zhruba za 30 miliónů korun, si v Německu mimo jiné cení jeho univerzálnost. „Na levé straně můžu hrát prakticky kdekoliv, nejraději pak v útoku. Ale i jako obránce se můžu dostat k útočení, musím se však vracet a plnit si defenzivní úkoly,“ svěřil se Hloušek listu Nürnberger Zeitung.

Norimberk, jenž zakončil loňský rok ostudnou porážkou v pohárovém derby s Fürthem, tak s pomocí českého internacionála dosáhl na důležité vítězství v boji o záchranu, po němž má na jedenáctém místě čtyřbodový odstup na sestupové příčky.

Reklama

Související témata: