Hlavní obsah

Krmašův první bundesligový gól zmírnil prohru Freiburgu v Mohuči

BERLÍN

Český obránce Pavel Krmaš se dočkal své první bundesligové branky v téhle sezóně, ale jen zmírnila prohru Freiburgu 1:3 v zápase 19. kola v Mohuči. Freiburg po nezdaru zůstává na posledním místě soutěže a má stejně bodů jako předposlední Augsburg. Mohuč, za kterou dnes odehrál celý zápas reprezentační bek Zdeněk Pospěch, si naopak polepšila a ve vyrovnaném středu bundesligy jí nyní patří dvanáctá příčka.

Foto: Thomas Bohlen , Reuters

Pavel Krmaš (vpravo) z Freiburgu při souboji s mohučským Maximem Choupo-Motingem.

Článek

Freiburg v Mohuči doplatil na špatný začátek, už po 17 minutách prohrával o tři branky a navíc hrál od čtvrté minuty bez vyloučeného Diagného, který se dopustil faulu v pokutovém území, takže následovala penalta. Tu proměnil Polanski, další dvě branky přidal jeho útočný parťák Choupo-Moting.

Velká chvíle Krmaše přišla v 68. minutě. Bývalý zadák Hradce Králové, Sparty a Teplic se prosadil ve výskoku patičkou po rohovém kopu, ale Freiburg už víc duel zdramatizovat nedokázal. Mohuč vyhrála po pětizápasovém čekání poprvé od 27. listopadu, kdy doma porazila Bayern.

Mönchengladbach večer ukořistil vítězství ve Stuttgartu a stíhá vedoucí trio. Na Bayern, Schalke a Dortmund dál ztrácí jediný bod.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:
Mohuč - Freiburg 3:1 (3. a 17. Choupo-Moting, 6. Polanski z pen. - 68. Krmaš). Stuttgart - Mönchengladbach 0:3 (31. Hanke, 81. Reus,84. De Camargo)

Reklama

Související témata: