Hlavní obsah

Konečně mám klid, oddechl si Pilař. Doufá, že stihne Schalke

Karel FeltPrávo

Třiadvacetiletý ofenzivní záložník Václav Pilař si mohutně oddychl, když se dozvěděl, že jeho přestupová kauza končí. Pro jarní část fotbalové sezóny zůstane ve Viktorii Plzeň a do německého Wolfsburgu bude mít volnou cestu v létě. Teď hlavně musí doléčit natažené postranní vazy v koleni.

Foto: Petr Eret, ČTK

Václav Pilař se těší na letní přestup do Wolfsburgu.

Článek

Co vás trápilo víc, natažené vazy v koleni, nebo neustálé třenice, kde budete na jaře hrát?

Takhle jsem to nebral, ty dvě záležitosti spolu nesouvisely.

Oddechl jste si, když se Plzeň dohodla s Hradcem Králové a vy zůstanete na jaře hostovat ve Viktorii?

To víte, že ano. I když jsem se snažil maximálně soustředit na přípravu, z hlavy se to vyhnat nedá. Když se o tom nemluvilo v mé přítomnosti, tak jsem to slyšel v televizi nebo se o celé záležitosti rozepisovaly noviny… Teď už mám konečně klid. Na Wolfsburg se budu těšit v létě.

Psalo se o spoustě variant. Třeba že vás v Plzni přeřadí do rezervy. Připouštěl jste si tuto variantu?

Vůbec jsem si ji nepřipouštěl. Chci hrát a věřil jsem, že dojde k rozumné dohodě. Stejně tak věřím, že až budu zdravotně v pořádku, dostanu šanci.

Václav Pilař se na EURO bude připravovat v Plzni.foto: Právo/Petr Hloušek

Zlobí hodně kolenní vazy?

Mám s nimi problémy asi dva týdny, lékaři říkali, že to je tak na tři… Štve mě to, ale nic nenadělám. V pondělí odlétáme na soustředění do tepla na Kypr, kde budeme hrát a trénovat na přírodní trávě. Ta umělá je špatná. Nemůžete sklouznout, podklad je tvrdý. Všechno odnášejí klouby a vazy.

Co vám zranění dovolilo dělat?

Mohl jsem jezdit na kole a posilovat. Nemohl jsem propnout nohu. Lehce běhat jsem začal až koncem týdne. Během soustředění na Kypru už bych se měl naplno zapojit do tréninku.

Stihnete zápasy Evropské ligy se Schalke a pak start domácí nejvyšší soutěže?

Doufám, že ano. Proti Schalke bych si chtěl zahrát už doma. Potřebuju teď všechno dohnat. Když stihnu Schalke, budu připravený i na domácí ligové jaro.

Viktoria asi přišla o dva základní kameny – Jiráčka, jenž přestoupil do Wolfsburgu, a Bystroně, jemuž hrozí trest za doping. Jak moc budou chybět?

Oba patřili k pilířům mužstva. Takoví hráči se těžko nahrazují, ale musíme si s tím poradit. Myslím, že máme dost kvalitní kádr.

Myslíte v Plzni i na obhajobu domácího titulu?

Soustředíme se na každý zápas, abychom ho odehráli co nejlépe a vyhráli. V Evropské i domácí lize. Sparta má desetibodový náskok, to je hodně, ale stát se může lecos. Předem nic nevzdáváme.

Reklama

Související témata: