Hlavní obsah

Pekhartovi vyztužila palec ocel. Chci hrát co nejdřív, řekl

Karel FeltPrávo

Fotbalový útočník Norimberku a české reprezentace Tomáš Pekhart je po operaci zlomeného palce. Zákroku se podrobil na specializované klinice v Berlíně a podle lékařů dopadla velmi dobře. Do přípravy by se mohl vrátit už dnes.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Tomáš Pekhart chce po operaci hrát co nejdříve.

Článek

„Operace proběhla podle předpokladů. Pekhart by se mohl připojit k mužstvu a začít trénovat už v úterý,“ citují klubového lékaře Matthiase Brema webové stránky 1. FC Norimberk.

Pekhart si zlomil palec v týdnu při tréninku. „Narazil mi do něj jeden ze spoluhráčů. Mám to nějak špatně zlomené, takže je nutná operace, musejí mi ho srovnat. K palci dostanu speciální výztuž, kterou mi lékaři po šesti týdnech vyjmou,“ nechal se slyšet ještě před zákrokem český fotbalista.

Původně už neměl v pátek večer nastoupit v bundesligovém utkání s Hannoverem, ale po dohodě s trenérem Dietrem Heckingem byl k dispozici a nastoupil do druhého poločasu se speciálním chráničem palce a ortézou na ruce. Jeho tým ale zápas prohrál.

Pocity rozhodnou

Koncem týdne čeká Norimberk, hrající o záchranu, obhájce titulu z Dormundu. Zda do něj Pekhart zasáhne, ukáže čas.

„Tomáš se po operaci cítí dobře. Pochopitelně hlavně odpočíval. Nyní mu vytvarují speciální dlahu, vypadá to spíš jako manžeta, která mu bude chránit především zlomený palec. Podle lékařů bude záležet na jeho pocitech, jak intenzivně se zapojí do tréninku, a kdy si troufne jít do zápasu,“ řekl Právu jeho manažer Pavel Paska z agentury SIM.

Pekhart je známý jako tvrďák, takže nelze vyloučit, že s Dortmundem se objeví na lavičce a možná i zasáhne do zápasu. „Chci hrát co nejdřív,“ řekl už před operací odhodlaně Pekhart.

Vysoký útočník patří k základním kamenům Norimberku. Na podzim dal čtyři góly a na dalších osm přihrál. Navíc teď může těžit ze spolupráce s Adamem Hlouškem, který do Norimberku přišel začátkem ledna a patří k nejlepším hráčům mužstva.

„Pekharta uvidím rád na tréninku co nejdříve a ještě raději pak na trávníku. V naší koncepci je důležitým článkem. Bude záležet na jeho pocitech a vyjádření lékařů. Do nebezpečného rizika nepůjdeme,“ uvedl kouč Hecking.

Reklama

Související témata: