Hlavní obsah

Bayern - Mohuč 5:2Sancho gólem a nahrávkou zařídil Dortmundu výhru nad Wolfsburgem

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov otočili v 14. kole německé ligy zápas s Mohučí, v němž po poločase prohrávali 0:2, a nakonec na domácím stadionu zvítězili vysoko 5:2. Tabulku dál vedou s dvoubodovým náskokem před Lipskem. V souboji o čtvrté místo Dortmund porazil 2:0 Wolfsburg a postaral se o to gólem a přihrávkou anglický záložník Jadon Sancho. Wolfsburg po druhé porážce z posledních tří kol klesl na šestou příčku.

Foto: Gunter Schiffmann, Reuters

Joshua Kimmich z Bayernu Mnichov dává gól proti Mohuči.

Článek

Bayern inkasoval poprvé po půlhodině hry z kopačky Jonathana Burkardta a podruhé brankář Manuel Neuer kapituloval v závěru prvního dějství, kdy ho hlavičkou obstřelil Alexander Hack. Sestupem ohrožená Mohuč ale vedení na hřišti obhájce titulu neudržela. Lídr bundesligy vlétl do druhého poločasu a během deseti minut srovnal zásluhou Joshuy Kimmicha a Leroye Saného.

Vlastní gól Leandra Barreira v 65. minutě ještě neplatil kvůli předcházejícímu ofsajdu, zakončení Niklase Süleho po rohovém kopu už ale ano. Do brankostroje se zapojil i nejlepší střelec ligy Robert Lewandowski, který přihrál už na Kimmichův gól a v závěru z penalty a potom ještě akrobatickým zakončením potvrdil tříbodový zisk favorita.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Dortmundský Jadon Sancho oslavuje gól proti Wolfsburgu.

Polský útočník se v této ligové sezoně jako střelec či nahrávač podílel na 23 brankách, což ho řadí na první místo napříč nejlepšími pěti ligovými soutěžemi v Evropě.

Do sestavy Dortmundu se po zranění zadního stehenního svalu vrátil jeho nejlepší střelec Erling Haaland, který Borussii chyběl celý prosinec. Vedení zajistil domácím až v 66. minutě hlavičkou po Sanchově centru z rohového kopu Manuel Akanji. Pojistku přidal dvacetiletý anglický reprezentant sám z úniku a v sezoně se prosadil poprvé.

Německá fotbalová liga - 14. kolo:
Dortmund - Wolfsburg 2:0 (66. Akanji, 90.+1 Sancho)
Bayern Mnichov - Mohuč 5:2 (76. z pen. a 83. Lewandowski, 50. Kimmich, 55. Sané, 70. Süle - 32. Burkardt, 44. Hack)

Reklama

Související témata: