Hlavní obsah

Hubníkův sporný faul se podepsal pod vyřazení Herthy z poháru

BERLÍN

Český fotbalový reprezentant Roman Hubník se stal smutným hrdinou středečního čtvrtfinálového zápasu Německého poháru mezi Herthou Berlín a Mönchengladbachem. V prodloužení podle sudího Brycha fauloval soupeře v pokutovém území a byl vyloučen. Mönchengladbach zároveň dostal výhodu v podobě pokutového kopu, kterým Daems otevřel skóre a zadělal na výhru 2:0.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Filip Daems (uprostřed) oslavuje se spoluhráči z Mönchengladbachu proměněnou penaltu v nastavení čtvrtfinále Německého poháru s Herthou Berlín.

Článek

Po normální hrací době skončil zápas bez branek a tento stav trval až do 101. minuty. Pak se ale Hubník dostal ve vápně do souboje s De Camargem, který se podle webu magazínu Kicker teatrálně svalil na trávník a předstíral tvrdý úder do hlavy. Rozhodčí následně Hubníka vyloučil a odpískal pokutový kop. Daems nezaváhal a poslal hosty do vedení. Postup do semifinále pak v poslední minutě prodloužení pečetil Wendt.

Trenér berlínského týmu Michael Skibbe po utkání spílal rozhodčímu. "To, co sudí odpískal v prodloužení, byl vrchol. Na stadiónu bylo 50 000 lidí a nikdo z nich to neviděl. Pan Brych je jediným člověkem v Německu, který by v tomto momentu nařídil pokutový kop. Neuvěřitelné, nepochopitelné," zlobil se kouč Herthy.

Postup do semifinále si dnes zajistil také druholigový Fürth, který vyhrál 1:0 nad Hoffenheimem.

Fotbalový Německý pohár - čtvrtfinále
Hoffenheim - Fürth 0:1 (44. Occean)
Hertha Berlín - Mönchengladbach 0:2 po prodl. (101. Daems z pen., 120. Wendt)
Stuttgart - Bayern Mnichov 0:2 (30. Ribéry, 46. Gomez)

Reklama

Související témata: