Hlavní obsah

Trenér Schalke slíbil po prohře v generálce na Plzeň změny

BERLÍN

Sobotní bundesligová prohra fotbalistů Schalke na hřišti Mönchengladbachu (0:3) se neobejde bez následků. Trenér Huub Stevens slíbil razantní změny, které by měly přijít už ve čtvrtečním úvodním utkání 2. kola Evropské ligy s Viktorií Plzeň.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Trenér Schalke 04 Huub Stevens

Článek

"Jestli někteří hráči chtějí na hřišti jen tak pobíhat, tak ať radši ani na trávník nechodí. Nezaslouží si hrát za Schalke," citovala agentura SID nizozemského kouče, který hráčům pohrozil změnami.

"Budeme to řešit, to je jasné. Když nedodržovali taktické pokyny, těžko jsme mohli něco uhrát," dodal trenér s tím, že porážka snad bude pro tým včasným budíčkem. "Snad jsme se poučili," prohlásil Stevens.

Kritikou po prohře v generálce na první zápas play off Evropské ligy v Plzni nešetřil ani manažer klubu Horst Heldt. "Některé hráče jako by zápas nezajímal," uvedl.

"Od útoku po obranu nedodržovali trenérův plán a to prostě nejde," přidal. "Nesmíme ale mluvit o krizi, pořád jsme prohráli jen jeden zápas. Nemůžeme zahořknout a tvrdit, že je najednou všechno na světě špatně," uvedl Heldt.

Že zápas s Mönchengladbachem týmu nevyšel, uznal i kapitán Benedikt Höwedes. "První poločas jsme Schalke dělali ostudu," poznamenal.

Střelce úvodní branky domácí Borussie Marka Reuse překvapila odevzdanost hráčů Schalke v druhém poločase. "Mysleli jsme, že na nás po přestávce vletí a budou chtít zápas zdramatizovat, ale to se nestalo," řekl.

Reklama

Související témata: