Hlavní obsah

Norimberk i s duem českých fotbalistů potřetí v řadě neskóroval

Fotbalisté Norimberku i s dvojicí českých reprezentantů Adamem Hlouškem a Tomášem Pekhartem v bundeslize potřetí v řadě neskórovali. Po dvou porážkách v předcházejících utkáních to tentokrát na hřišti Augsburgu stačilo alespoň na remízu 0:0.

Článek

Oba čeští fotbalisté nastoupili v základní sestavě, avšak na trávníku v první půli dominoval v tabulce předposlední Augsburg, který se chtěl bodově odpoutat od posledního Freiburgu. Na namrzlém hřišti v desetistupňovém mrazu ale vázla kombinace a výraznější šance nepřicházely.

V druhém poločase, do kterého už nenastoupil útočník Pekhart, se hra vyrovnala. V taktické bitvě nakonec žádný gól nepadl a oba týmy zůstaly v tabulce "na svém" - Augsburg sedmnáctý, Norimberk o čtyři body před ním čtrnáctý.

I v druhém dnešním duelu, který také obstaraly týmy ze spodku tabulky, se schylovalo k bezbrankové remíze. Ve prospěch Hamburku však v 88. minutě rozhodl zápas útočník José Paolo Guerrero, který z úhlu přelstil hned trojici bránících protihráčů.

Krátce předtím mohl skórovat i jeho spoluhráč David Jarolím, ostrá rána z hranice pokutového území ale přeletěla horní tyč. Český záložník opustil hřiště až v rámci taktického střídání v nastavení, jeho spoluhráč Jaroslav Drobný odchytal celý zápas.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:
Augsburg - Norimberk 0:0, Kolín nad Rýnem - Hamburk 0:1 (88. Guerrero).

Reklama

Související témata: