Hlavní obsah

Fotbalista Fenin se zbavil depresí a naplno trénuje s týmem

CHOTĚBUZ

Český fotbalista Martin Fenin se po čtyřměsíční pauze zaviněné vážným zraněním hlavy a problémy s depresemi zapojil do přípravy druholigové Chotěbuzi. Čtyřiadvacetiletý bývalý reprezentační útočník, který loni v říjnu vypadl z okna a skončil v nemocnici kvůli krevní sraženině na mozku, dnes poprvé naplno trénoval s týmem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový útočník Martin Fenin

Článek

"Je to pro mě nový začátek. Děkuji všem, kteří mi pomohli," řekl Fenin na oficiálních internetových stránkách klubu. "Teď už záleží jenom na mně, abych získal zpět ztracené návyky a formu a krůček po krůčku se vracel na nejvyšší možnou úroveň," dodal bývalý útočník Teplic a Frankfurtu.

Fenin byl mimo hru od října, kdy vypadl z okna a s krevní sraženinou na mozku skončil v nemocnici. Později přiznal, že úraz byl vyvrcholením jeho dlouhodobých problémů s depresemi, které řešil léky na uklidnění.

Po rekonvalescenci na specializované klinice v Drážďanech a psychologické terapii v Čechách začal šestnáctinásobný reprezentant v lednu s pozvolnou individuální přípravou a teď dostal od lékařů zelenou k návratu do plného tréninku.

"Martin má za sebou dlouhou cestu a už to, že je zase tady, je pro něj velký úspěch," uvedl trenér Chotěbuze Rudi Bommer. "Nečekáme od něj zázraky, tím bychom Martinovi nijak nepomohli. Na návratu by měl pracovat nadále s odhodláním a trpělivostí," dodal.

Reklama

Související témata: