Hlavní obsah

Gólman Drobný bude muset kvůli Adlerovi odejít z Hamburku

BERLÍN

Brankář české fotbalové reprezentace Jaroslav Drobný si bude muset najít nový klub, aby v Hamburku uvolnil místo letní posile Renému Adlerovi. Napsal to dnes německý list Hamburger Abendblatt. Také další deníky očekávají, že dvaatřicetiletý gólman aktuálně jedenáctý tým bundesligy opustí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Drobný na srazu fotbalové reprezentace.

Článek

O příchodu Adlera na sever Německa se spekuluje už delší dobu. Podle tisku stojí obě strany už před dohodou. Sportovní ředitel Hamburku Frank Arnesen k tomu uvedl, že jasno by mělo být nejdřív příští týden. Nezastírá však, že má o sedmadvacetiletého Adlera zájem.

"Musí to pochopit"

"Jako hráč musí toto rozhodnutí klubu pochopit," řekl Arnesen na adresu Drobného, který se po slabých výkonech na začátku sezóny stal oporou HSV. V klubu mu však příští rok vyprší smlouva a jeho konkurenta může Hamburk získat zdarma. "Jaro se s touto situací vyrovnává fantasticky," dodal Arnesen.

Další budoucnost Drobného chce řešit až po uzavření jednání s Adlerem, který kvůli sérii zranění přišel o místo jedničky v Leverkusenu i v německé reprezentaci. "Poté si musíme samozřejmě o jeho (Drobného) situaci pohovořit," sdělil dánský manažer listu Hamburger Abendblatt. Deník k tomu poznamenal, že nebude moc o čem mluvit. "Adler přijde, Drobný musí jít - tak lze v pěti slovech shrnout obchod v profesionálním fotbale," napsal.

Podle bulvárního Bildu této variantě nasvědčuje i potřeba Hamburku získat na Adlera peníze. Ten sice může přijít bez odstupného, připravovaná čtyřletá smlouva mu však má podle odhadů zajistit příjem 11 miliónů eur (275 miliónů Kč). Klub se navíc v příští sezóně chystá znovu snižovat rozpočet, a tak je podle Bildu pravděpodobné, že bude chtít českého gólmana s platem zhruba 1,7 miliónu eur (42,5 miliónu Kč) prodat, než aby ho nechal vysedávat na lavičce.

Reklama

Související témata: