Hlavní obsah

Krizi Herthy v německé lize nezlomil ani slavný Rehhagel

BERLÍN

Trápení fotbalistů Herthy trvá, nedokázal ho prolomit ani nový trenér Otto Rehhagel. Berlínský celek s Romanem Hubníkem v obraně podlehl v souboji nováčků na hřišti Augsburgu 0:3 a v jarní části německé ligy prohrál i šesté utkání.

Foto: Michaela Rehle , Reuters

Otto Rehhagel se po dvanácti letech vrátil do bundesligy. Hertha poprvé pod jeho vedením prohrála 0:3.

Článek

Třiasedmdesátiletý Rehhagel, který v roce 2004 dovedl Řecko k titulu mistra Evropy, převzal Herthu minulý týden. Jeho noví svěřenci mu však neumožnili úspěšný návrat do bundesligy a klesli za Augsburg na šestnácté místo tabulky, znamenající účast v baráži.

Domácí, v jejichž sestavě stále chybí zraněný záložník Jan Morávek, nasměroval k vítězství útočník Thorsten Oehrl, který vstřelil mezi 61. a 63. minutou dvě branky. Třetí zásah pak přidal v nastaveném čase náhradník Marcel Ndjeng.

Wolfsburg s reprezentačním záložníkem Petrem Jiráčkem v základní sestavě doma podlehl Hoffenheimu 1:2 a nenapravil debakl 0:4 z minulého utkání proti Schalke.

Hosty poslal ve Volkswagen Areně do vedení už ve druhé minutě Brazilec Roberto Firmino. "Vlci" sice vyrovnali díky Helmesově proměněné penaltě z 69. minuty, ale střídající útočník Sven Schipplock rozhodl šest minut před koncem o vítězství Hoffenheimu, které bylo první pod koučem Markusem Babbelem.

Norimberk s českým duem Adam Hloušek - Tomáš Pekhart vyhrál v Brémách 1:0 a udělal další krok k záchraně. Hosté po druhém vítězství za sebou poskočili na desáté místo v tabulce.

Jediný gól utkání vstřelil v 65. minutě záložník Alexander Esswein, Pekhart odehrál na hrotu útoku celých devadesát minut stejně jako Hloušek na levém kraji obrany.

Leverkusen porazil v lokálním derby 2:0 Kolín nad Rýnem a poprvé od konce listopadu naplno bodoval na hřišti soupeře. Celý zápas odehrál v obraně hostů reprezentační krajní bek Michal Kadlec. Obě branky Bayeru zaznamenal záložník Lars Bender.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Augsburg - Hertha Berlín 3:0 (61. a 63. Oehrl, 90.+2 Ndjeng), Kolín nad Rýnem - Leverkusen 0:2 (16. a 50. Bender), Mohuč - Kaiserslautern 4:0 (2. Zidan, 17. Szalai, 30. N. Müller, 74. Choupo-Moting), Stuttgart - Freiburg 4:1 (12. a 82. Harnik, 21. Okazaki, 63. Boulahrouz - 27. Diagné), Wolfsburg - Hoffenheim 1:2 (69. Helmes z pen. - 2. Roberto Firmino, 84. Schipplock), Brémy - Norimberk 0:1 (65. Esswein).

Reklama

Související témata: