Hlavní obsah

Fotbalistů Monchengladbachu se v létě ujme rakouský kouč Hütter z Frankfurtu

Mönchengladbach

Fotbalisty Mönchengladbachu povede od příští sezony rakouský kouč Adi Hütter, který aktuálně působí v konkurenčním Frankfurtu. Borussia hledala trenéra od února, kdy současný kouč Marco Rose oznámil, že od nového ročníku převezme Dortmund.

Foto: Daniel Roland, Reuters

Adi Hütter, kouč Frankfurtu.

Článek

Hütter z Eintrachtu v létě odejde díky výstupní klauzuli ve smlouvě. Borussia za jeho předčasný odchod podle médií zaplatí 7,5 milionu eur, což by znamenalo v případě trenéra bundesligový rekord, a má pro něj připravený tříletý kontrakt.

Jednapadesátiletý Hütter ve Frankfurtu působí od roku 2018 a v první sezoně klub dovedl do semifinále Evropské ligy a na sedmé místo v domácí soutěži. Po loňské deváté příčce Eintracht v aktuálním ročníku nadějně útočí na premiérovou účast v Lize mistrů, protože bezpečně drží čtvrtou příčku. "Rozhodnutí otevřít novou kapitolu se mi nedělalo lehce. Zažil jsem tu neuvěřitelně úspěšné roky, které bych rád s mužstvem završil vynikajícím výsledkem," uvedl Hütter v prohlášení.

Mönchengladbach naproti tomu pod Roseovým vedením musí ještě o účast v pohárové Evropě zabojovat. Aktuálně mu na osmém místě chybí čtyři body.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: