Hlavní obsah

Velký návrat po famózní sezoně! Trenér obrátil, zkušené eso má vzít na ME

V německé nominaci na fotbalové mistrovství Evropy se podle deníku Bild objeví i útočník Bayernu Mnichov Thomas Müller, ačkoli mu reprezentační trenér Joachim Löw předloni v březnu oznámil, že s ním už nepočítá. Löw nominaci oznámí 19. května.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Reakce fotbalisty Bayernu Thomase Müllera během utkání s Mohučí.

Článek

Jednatřicetiletý mistr světa z roku 2014 Müller má za sebou skvělou sezonu. Bayernu pomohl 11 góly a 19 asistencemi k zisku devátého titulu v řadě. Loni se podílel také na triumfu bavorského velkoklubu v Lize mistrů.

Za reprezentaci Müller odehrál sto zápasů a vstřelil 38 gólů. Naposledy oblékl německý dres v listopadu 2018, o pár měsíců později mu Löw oznámil, že už s ním stejně jako s dalšími mistry světa Jeromem Boatengem a Matsem Hummelsem nepočítá a chce stavět na perspektivnějších jménech. Od té doby se již několikrát mluvilo o Müllerově návratu, ale nominován nebyl.

Německo se na šampionátu utká ve skupině F s Francií, Portugalskem a Maďarskem. Po Euru na lavičce po 15 letech skončí Löw, jehož podle médií nahradí současný trenér Bayernu Hansi Flick.

Reklama

Související témata: