Hlavní obsah

Měli jsme obrovské štěstí, přiznal hrdina Vaniak

Martin VaniakSport.czPrávo

Brankář Olomouce Martin Vaniak na Letné čaroval. Sparťanům sebral několik gólových příležitostí, zbytek střel zastavila branková konstrukce. "Měli jsme obrovské štěstí, jsem rád, že se nás zatím drží," ulevil si po utkání, v němž Hanáci vytěžili bod za remízu 0:0, jeho hrdina.

Článek

"Už čtyři zápasy jsem nedostal gól. Velký podíl na tom má i štěstí, které se mě drželo i na Letné. Sparta měla ve druhé půli obrovský tlak, proto jsem za bod velmi rád. Spokojenost je určitě velká, už jen podle průběhu hry. V dresu Olomouce se mi zatím na Spartu daří, pět gólů, které jsem od Pražanů dostal ještě v barvách Drnovic, je už dávno zapomenuto.

V sobotu mi bylo nejhůře v poslední minutě nastavení, při hlavičce Vladimíra Gluščeviče. Dostat gól v závěru, když jsme toho tolik přečkali, to by byla tragédie. Vyrazil jsem to vyloženě reflexivně.

To štěstí, o kterém jsem mluvil, stálo při nás i v případech střel, které zastavila branková konstrukce. Pokud by míč, který šel do tyče, mířil do branky, nedosáhl bych na něj. Balón, který se zastavil o břevno, jsem špatně odhadl, myslel jsem, že letí výš. V takové chvíli vám spadne pořádný kámen ze srdce. Kdybychom dostali brzy gól, byl by to jiný zápas.

Musím pochválit spoluhráče, v obraně odvedli kus dobré práce. Směrem dopředu nám to zase tak moc nejde, ale to není jen věc útočníků. Snažit se musí celé mužstvo, i záložníci. Koneckonců i já mohu dobrým odkopem založit gólovou akci. Náš problém může být i v tréninku - stále se totiž připravujeme na ledě nebo na blátě, kde není šance pořádně střelbu natrénovat.

Spartě jsme připravili remízou krušné chvíle, Baník to asi už na titul zvládne. Všechno má ve své moci. My myslíme na třetí místo, já beru i cokoliv do šestého. Máme v týmu šest mladíků kolem dvaceti, čtyři kluci ještě nedávno hráli druhou ligu, navíc se musíme obejít bez Vlčka s Urbánkem. To musí být někde znát."

Reklama

Související témata: