Hlavní obsah

Strach o bratra fotbalového mistra světa! Ze hřiště ho odnesli v bezvědomí

Duisburg/Praha

Dramatické scény se odehrály během pondělního zápasu mezi 1. FC Kaiserlautern a Duisburgem ve 3. německé fotbalové lize. Dvaadvacetiletý záložník a bratr slavného mistra světa z roku 2014 Maria Götzeho Felix musel být po srážce s protihráčem odvezen do nemocnice. Ze hřiště byl odnesen v bezvědomí. Podle posledních informací by však již měl být v pořádku.

Foto: @Rote_Teufel, Twitter

Hráči Kaiserlauternu. Ilustrační foto.

Článek

V 85. minutě za vyrovnaného stavu 1:1 se Felix Götze srazil hlavou s Rolfem Feltscherem z Duisburgu. Götze zůstal ležet omráčený na trávníku a hráči okamžitě začali gestikulovat směrem k lékařům.

Gólman domácích Leo Weinkauf zachoval chladnou hlavu a Götzemu poskytl první pomoc. Po několika minutách byl zraněný v bezvědomí odnesen ze hřiště na nosítkách s nasazeným krčním límcem. Hned po zápase sportovní ředitel Kaiserslauternu Thomas Hengen vydal krátké prohlášení, že je mladý záložník při vědomí a reaguje.

Podle posledních dostupných zpráv utrpěl „jen" otřes mozku a v nemocnici musel zůstat pouze přes noc na pozorování. Götze utrpěl druhé podobné zranění během dvou měsíců. Poté, jak vážně jeho zranění vypadalo bezprostředně po incidentu, si všichni oddechli, že bude brzy v pořádku.

Reklama

Související témata: