Hlavní obsah

Heinz: Gólu hlavou si cením dvojnásobně

PRAHA

Mezi velká překvapení fotbalového víkendu se zařadila výhra Mönchengladbachu nad úřadujícím německým šampiónem Werderem Brémy. V domácím týmu dostali šanci jen dva ze čtveřice českých legionářů, Ivo Ulich a Marek Heinz, který se při svém druhém utkání po přestupu z Baníku Ostrava postaral o úvodní střelecký zápis.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

"Byli jsme na zápas pořádně nažhaveni, protože už v minulém kole ve Freiburgu jsme měli na víc než jenom na remízu. Vůbec jsme nemysleli na to, že hrajeme s mistrem, vždyť bundesliga je vyrovnaná a tam opravdu může každý porazit každého. Navíc jsme se dostali po jedenácti minutách do vedení a to nás hodně nabudilo.

Jsem moc rád, že první gól se podařil dát právě mně. Hlavou. A cením si ho dvojnásobně, neboť takhle moc branek nedávám. Ovšem Korzynietz perfektně zahrál rohový kop na přední tyč, balón mi přistál na hlavě a já ho jen poslal do sítě. Celý první poločas jsme odehráli moc dobře a byla škoda, že jsme neproměnili další šance.

Vedení se pak podařilo zvýšit Neuvillovi, ovšem pak jsme se moc stáhli a nakonec se strachovali. Když Brémy snížily, už jsem na trávníku nebyl, protože se přihlásila únava po kvalifikačním utkání v Nizozemsku. Byl jsem s trenérem Fachem domluvený, že bych měl odehrát proti Werderu tak hodinku, ale bez nějakého šetření. Snažil jsem se a snad byl kouč spokojen.

Po nepovedeném začátku sezóny přišla úleva

Když v nastavení třetí brankou pojistil vítězství Ivič, ulevilo se nám všem. Byli jsme pod tlakem, začátek sezóny se moc nepovedl a čekalo se, že v tabulce budeme výš. Teď máme pět bodů, dostali jsme se do středu pořadí. Relativně máme klid. Hodně nám věří i fanoušci, stadión zase byl plný ap výhře nás čekaly obrovské ovace.

My jsme ale žádné velké oslavy nepodnikali. V neděli jsme zašli i s ostatními našimi kluky na jídlo, i když třeba Vašek Svěrkoš nese těžce, že mu trenér Fach nedává šanci a staví víc Belgičana van Houta. Věřím ale, že Vaškovy chvíle brzy přijdou, určitě bychom si na hřišti rozuměli, zvlášť když Borussia hraje na tři útočníky a snaží se o ofenzívní styl.

V Německu jsem zatím spokojen. Ještě zůstávám v hotelu, ale pomalu se rozhlížím i po nějakém bydlení. S rozhodnutím však počkám na manželku, která za mnou dorazí v úterý a od víkendu už tu s námi budou i dvě dcery. Na holky se moc těším, už to odloučení trvalo strašně dlouho a konečně bude zase rodina pohromadě."

Reklama

Související témata: