Hlavní obsah

Jarošíkův přestup potvrzen, částka se blíží 120 miliónům

PRAHA

V úterý po poledni uzavřel v Moskvě prezident Sparty Vlastimil Košťál se šéfem CSKA Moskva Jevgenijem Ginerem přestup pětadvacetiletého záložníka Jiřího Jarošíka. "Jednání byla velice rychlá a korektní. Mám-li upřesnit konečnou částku, pak se blíží 120 miliónům korun," řekl Právu do telefonu z Moskvy Košťál.

Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Jiří Jarošík

Článek

CSKA má kromě silného ruského kapitálu také podporu z podnikatelských kruhů z Anglie a Nizozemska.

Jarošík odletí do Moskvy ve středu ráno a bude pokračovat za mužstvem na hrubou přípravu do Železnovodska. "Mám pořád smíšené pocity, ale pro prezidenta CSKA není nic problém. Bydlení, mercedes, letenky domů. Zatím všechno funguje z jejich strany podle dohody," konstatoval v úterý balící Jarošík.

Košťál do Itálie

Košťála čeká ve čtvrtek cesta do Itálie, kde by chtěl dořešit otázku příchodu obránce Jiránka z Regginy. "Jednání začnou s čistým stolem, ale předpokládám, že když nás zvou, jsou ochotni se o podmínkách bavit. Už vzhledem ke zranění Labanta bychom chtěli Jiránka získat. Zatím na roční hostování s opcí, o níž bychom jednali už v létě. Znovu se také otevírá varianta příchodu Kolouška poté, co nepodepsal smlouvu v Liberci. Tento týden budeme jednat také o jabloneckém Homolovi a ostravském Svěrkošovi. Věřím, že někoho ze tří posledně jmenovaných na Letnou přivedeme. Už v pondělí jsme získali příbramského Pergla. S Olomoucí nedošlo ohledně Kováče a Rozehnala k dohodě, další jednání vidím spíš na letní přestupový termín," řekl Právu Košťál.

Liberec Kolouška ještě neulovil

Úterní naplánovaná schůzka zástupců Slovanu Liberec, italské Salernitany a fotbalového záložníka Václava Kolouška v Římě, při níž se měl definitivně uzavřít přestup šikovného středopolaře do týmu českého mistra, se neuskutečnila. "Nebyl důvod tam cestovat, protože po pondělních jednáních s Kolouškem ještě nejsme domluveni na přesných podmínkách jeho kontraktu. Potřebujeme si vyjasnit některé názory," řekl předseda klubového představenstva Zbyněk Štiller.

Zdrženlivý postoj hráče k podpisu přichystané smlouvy ho trochu překvapil. "Koloušek nás neustále ujišťoval, že chce hrát za Liberec. Do hlavy ovšem nikomu nevidíte. Nynější tahanice jsou nepříjemné," poznamenal Štiller.

Hráčův manažer Pavel Zíka uvedl: "Nezdá se mi, že mezi libereckou stranou a mým klientem jsou v otázce smlouvy velké rozdíly. Skutečně jde jen o detaily a jejich sladění. Vše by se mělo vyřešit v co nejkratší době. S jiným klubem nejednáme."

V Liberci se spekuluje i o návratu útočníka Jiřího Štajnera z německého Hannoveru, kam by místo něj měli zamířit brankář Antonín Kinský s obráncem Petrem Johanou. "Pro mě to jsou pouze teoretické konstrukce a nevidím na nich nic reálného," dodal Zíka, který Štajnera zastupuje.

Reklama