Hlavní obsah

VIDEO: Zbláznil se? Guerrero sejmul v bundeslize soupeře a v Německu se píše o atentátu

Hamburk

Mohla za to frustrace. Ale na první pohled to vypadalo, jako kdyby se peruánský útočník Hamburku Paulo Guerrero zbláznil. Na gólmana Stuttgartu Svena Ulreicha vytáhl ve 24. kole německé fotbalové soutěže doslova likvidační faul.

Guerrero z Hamburku si vyšlápl na gólmana Stuttgartu

 
Článek

Spoluhráč Davida Jarolíma neudržel nervy na uzdě. Jeho tým totiž v 54. minutě prohrával na domácím hřišti v utkání proti Stuttgartu 0:3. Domácí forvard se snažil vybojovat balón na jednom ze stoperů soupeře. Ten se odrazil do rohu, kam se za ním Guerrero vydal.

Celou situaci ale pozorně sledoval i brankář Ulreich, který byl u míče blíž a tělem ho kryl, aby ho nechal dokutálet do autu. V tu chvíli ho však zasáhla kopačka horkokrevného Jihoameričana, který ho kopem pod koleno doslova sestřelil.

Rozhodčí Peter Sippel nezaváhal ani na vteřinu. Přiběhl k hříšníkovi a ihned mu ukázal červenou kartu. Guerrero při odchodu navíc hodil plastovou lahví po jednom z diváků, kteří mu za jeho nesmyslný zákrok spílali.

Bylo to hloupé, říká Jarolím

„Mohu se jen omluvit celému týmu," nasadil pokorný tón Guerrero. Pozdě. „Paolo je horkokrevný, ale tohle nebyla přirozená reakce," uvedl kouč HVS Thorsten Fink, s tím, že hráč bude potrestán nejen disciplinárkou, ale i na úrovni klubu. „To bylo velmi hloupé," přidal se David Jarolím. „Poškodil celý tým" zlobil se německý reprezentant Marcell Jansen.

Nebyl to první Guerrerův problém. V reprezentaci se opakovaně dostal do konfliktu s fandy, kteří se mu vysmívali kvůli údajné homosexuální orientaci. Odmítal také létat kvůli úzkosti z pobytu na palubě letadla. Dokonce musel podstoupit terapii, aby se neopakovaly jeho scény už přímo na palubě letadla.

Ale to by se patrně dalo omluvit. Ne však lahev hozená na fanouška na jaře 2010, následovala stopka a pokuta 100 000 eur. „Chce to odstrašující trest," jsou teď za jedno německá média.

Stuttgart nakonec zvítězil 4:0 a po 24 kolech je na osmé příčce, Hamburk se musí dívat zejména na bodové zisky týmů pod sebou. Na sestupem ohrožené příčky má k dobru pět bodů.

Reklama

Související témata: