Hlavní obsah

Schalke - Hannover 3:0Raúl vstřelil Hannoveru dva góly

Mnichov

Fotbalisté Schalke zvítězili v německé lize nad Hannoverem jasně 3:0 a s přehledem udrželi třetí místo v tabulce. Ústřední postavou zápasu byl španělský kanonýr Raúl, který dal dvě branky. Leverkusen po čtyřech porážkách v řadě vybojoval bod za remízu 1:1 s Hamburkem.

Foto: Thomas Bohlen, Reuters

Útočník Schalke Raúl (vlevo) si plácá s koučem Hubem Stevensem.

Článek

Hráči Schalke byli od začátku lepší a už v šesté minutě je poslal po přihrávce Farfána do vedení Raúl. Nejlepší střelec v historii Ligy mistrů pojistil náskok svého týmu dvě minuty po přestávce svou čtrnáctou ligovou trefou. Na 3:0 upravil skóre Klaas-Jan Huntelaar, který se v tomto ročníku německé ligy trefil počtyřiadvacáté a na druhém místě tabulky střelců mu chybí pouze jedna branka na prvního Maria Gómeze z Bayernu Mnichov.

Za Hamburk proti Leverkusenu vedle záložníka Davida Jarolíma nastoupil i brankář Jaroslav Drobný, přestože se startem váhal kvůli zranění palce z úterního tréninku. V první půli se český reprezentační gólman do hry příliš nedostal, až v nastavení vytěsnil pokus obránce Michala Kadlece, který odehrál celý zápas v dresu soupeře.

Hamburk vedl od 40. minuty, kdy se trefil z penalty Mladen Petrič, jenže deset minut po poločase vybojoval po více než měsíci Leverkusenu dorážkou bod André Schürrle. Hamburk nadále hazarduje s pozicí jediného týmu, který ještě nesestoupil z bundesligy. Před šestnáctým Kolínem nad Rýnem má k dobru jen dva body.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:
Schalke - Hannover 3:0 (6. a 47. Raúl, 67. Huntelaar), Hamburk - Leverkusen 1:1 (40. Petrič z pen. - 55. Schürrle).

Reklama

Související témata: