Hlavní obsah

Dortmund - Mönchengladbach 2:0Dortmund stvrdil obhajobu titulu, už osmého

Aktualizováno

Fotbalisté Dortmundu obhájili bundesligový titul. Po výhře 2:0 nad Mönchengladbachem si dvě kola před koncem soutěže udrželi v čele tabulky nedostižný osmibodový náskok před druhým Bayernem Mnichov. Německým mistrem se Borussia stala poosmé, z toho popáté za posledních dvacet let.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují z branky

Článek

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa neprohráli v domácí lize už rekordních 26 zápasů v řadě a stejně jako před rokem slaví po 32. kole. Mohou ještě dosáhnout na domácí double, protože s Bayernem se 12. května utkají o vítězství v Německém poháru.

Dortmund dostal do vedení v 23. minutě Ivan Perišič po přímém kopu Marcela Schmelzera. Pojišťující druhý gól dal pak přidal Šindži Kagawa, který si po přihrávce Roberta Lewandowského položil brankáře a střílel do odkryté branky.

Bayern předtím vítězným gólem v začínajícím nastavení duelu s Brémami odložil Dortmundu oslavy alespoň o pár hodin. V případě bodové ztráty mnichovského klubu totiž mohli hráči Borussie do duelu s Mönchengladbachem už nastupovat jako jistí mistři.

Bayern se po nedávné porážce 0:1 v utkání s Dortmundem přeorientoval na Ligu mistrů, kde má po vítězství 2:1 nad Realem nakročeno do finále, které se koná na jeho stadionu. Trenér Jupp Heynckes dal preference najevo i tím, že oproti duelu s madridským celkem změnil sestavu hned na osmi místech.

Bezbrankový stav zlomil až šest minut po přestávce obránce Werderu Naldo, jenže čtvrt hodiny před koncem si Brazilec vstřelil i vlastní gól a vyrovnal na 1:1. Hru Bayernu výrazně oživila střídání Toniho Kroose a Francka Ribéryho a druhý jmenovaný v poslední minutě rozhodl o výhře.

Smolně skončil souboj českých reprezentantů v utkání Norimberku s Hamburkem. Gólman hostů Jaroslav Drobný se zranil ve vzdušném souboji s útočníkem Tomášem Pekhartem a musel už v 23. minutě střídat.

Jeho náhradník Sven Neuhaus si odbyl v 34 letech bundesligovou premiéru, která skončila remízou 1:1. Hamburk s Davidem Jarolímem v záloze šel v druhé půli do vedení, ale již pět minut po gólu Son Hung-mina vyrovnal Didavi.

Fotbalisté Kaiserslauternu sestupují, i když zvítězili 2:1 v Berlíně nad předposlední Herthou. Čtyřnásobný šampion opouští bundesligu potřetí v historii.

Obránce Michal Kadlec přihrál na gól Andrému Schürrlemu, který v 79. minutě rozhodl o výhře Leverkusenu v Hoffenheimu 1:0.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:
Dortmund - Mönchengladbach 2:0 (23. Perišič, 59. Kagawa)
Brémy - Bayern Mnichov 1:2 (51. Naldo - 75. vlastní Naldo, 90. Ribéry)
Hertha Berlín - Kaiserslautern 1:2 (60. Niemeyer - 27. Kirch, 38. Wooten)
Hoffenheim - Leverkusen 0:1 (79. Schürrle)
Kolín nad Rýnem - Stuttgart 1:1 (50. Peszko - 71. Cacau)
Norimberk - Hamburk 1:1 (64. Didavi - 59. Son Hung-min)

Reklama