Hlavní obsah

Reprezentanta Kadlece napadli před diskotékou, má zlomený nos a musí na operaci

Českého fotbalistu Michala Kadlece z Leverkusenu napadli v sobotu před diskotékou v Kolíně nad Rýnem dva fanoušci tamního klubu. Sedmadvacetiletý reprezentační obránce má zlomený nos a v pondělí ho čeká operace.

Foto: Ina Fassbender , Reuters

Michal Kadlec s dresem Lionela Messiho přes rameno.

Článek

Kadlec na diskotéku se spoluhráči vyrazil po sobotní ligové výhře 1:0 nad Hoffenheimem. "Slovně nás napadli dva muži, ale proti skupině si ještě netroufli. Jenže když jsme pak s přítelkyní sami jako první odcházeli směrem ke stanovišti taxi, tak nás napadli," popsal fotbalista incident v tiskové zprávě agentury Sport Invest.

Nejprve chuligáni Kadlece uráželi, pak ho zezadu udeřili do hlavy. "A když jsem se otočil, dostal jsem tvrdý úder do nosu, který začal krvácet. Vyrazili jsme do nemocnice a zavolali spoluhráčům, kteří viděli oba násilníky stále postávat před restaurací. Zřejmě čekali, až vyjdou další hráči," řekl Kadlec. "Byl jsem v šoku a přítelkyně taky. Něco takového se mi ještě nestalo. V Kolíně ani doma v Česku," uvedl.

Kadlecovi spoluhráči uvědomili policii, která útočníky ve věku 21 a 24 let brzy identifikovala a obvinila z napadení. Jeden z mužů má od roku 2010 zakázaný vstup na stadiony v celé zemi. "Jde prý o známé firmy, které mají na svědomí řadu násilností v minulosti," řekl Kadlec.

Kolínský tým se od dvojice útočníků distancoval. "Chci se s Kadlecem spojit, abych se přímo jemu omluvil a vyjádřil naši lítost nad tímto ohavným incidentem. Nelze připustit, aby se hráči cizích týmů nemohli libovolně pohybovat po Kolíně," řekl ředitel týmu Claus Horstmann.

Český reprezentant se v Kolíně v pondělí podrobí operaci a doufá, že ho zranění nepřipraví o zbylá dvě kola německé ligy. Leverkusen čeká v sobotu domácí zápas s Hannoverem a sezonu zakončí na hřišti Norimberku. "Když to půjde, chtěl bych proti Hannoveru nastoupit s maskou. V klubu s maskami už máme hodně zkušeností. Jen za poslední sezonu s ní muselo hrát několik hráčů. Bude záležet na tom, jak rychle spadne otok," prohlásil Kadlec.

Předpokládá, že na mistrovství Evropy masku potřebovat nebude. "Budu ji mít podle odhadů pět až šest týdnů," dodal.

Není to zdaleka poprvé, co se příznivci Kolína nad Rýnem postarali v Německu o problémy. Nedávno napadli dlažebními kostkami a posléze i vytlačili ze silnice autobus s příznivci Mönchengladbachu. Před tím zase házeli na fanoušky Schalke během zápasu kelímky s výkaly.

Reklama

Související témata: