Hlavní obsah

Na nose teď budu mít deset dní sádru, říkal s úsměvem Kadlec

V sobotu odehrál Michal Kadlec s maskou na obličeji téměř hodinu proti Hannoveru. V neděli v telefonátu pro Právo a Sport.cz si liboval, že absolvoval i několik hlavičkových soubojů, nos vydržel a těší se na sobotní bundesligovou derniéru v Norimberku. V pondělí ráno bylo všechno jinak. Musel znovu na operaci nosu, který mu předminulou neděli rozmlátil jeden chuligán z řad fanoušků 1. FC Köln...

Foto: ČTK

Fotbalista Michal Kadlec z Bayeru Leverkusen asistoval u výroby speciální ochranné karbonové masky po operaci nosu zlomeném po útoku tamních fanoušků.

Článek

Co se stalo od nedělního odpoledne, kdy jsme spolu hovořili, do pondělního rána?

Vlastně vůbec nic. Šel jsem na kontrolu a lékař řekl, že se mu nos vůbec nelíbí a musí se to ještě jednou spravit, takže budu muset druhou na operaci. Nejlépe hned, protože kdybychom čekali do neděle, po zápase v Norimberku, kůstky budou srůstat, ale špatně, takže by se to muselo znovu lámat. To mě docela zaskočilo a souhlasil jsem, že půjdu ještě v pondělí, ať to mám za sebou.

On vás přeci jenom do nosu někdo v zápase trefil?

Netrefil, ale pár hlaviček tam bylo a kůstky se hnuly.

Druhá operace byla náročnější, než ta první?

Pro mne nebyla, věděl jsem, do čeho jdu. Jestli pro lékaře, to nevím, byl jsem pod narkózou. V podvečer už mě pustili domů.

Takže vám nejspíš lékaři naordinovali klid...

Teď už ano. Normálně mají lidé ten speciální sádrový krunýř na nose deset až čtrnáct dnů, já ho tam měl jeden den. Čeká mě deset dní absolutního klidu, další středu kontrola a pak bych začal s individuálním tréninkem, samozřejmě pokud bude s míčem nebo pak s klukama, tak v masce.

Pojedete se do Norimberku alespoň podívat?

Uvažuji, že bych jel v pátek domů a v sobotu do Norimberku na otočku. Chtěl bych být s klukama alespoň chvíli, když už nemohu být na hřišti.

Co nová situace znamená z pohledu evropského šampionátu?

Na srazu reprezentace si mě převezme už doktor Krejčí. Celou přípravu absolvuji v masce, a snad ji budu moct sundat ještě před prvním zápasem na EURO.

Reklama