Hlavní obsah

Brankář Drobný do Bayernu nepřestoupí. Klub už nemá zájem, píší v Německu

Český reprezentační gólman Jaroslav Drobný v létě do Bayernu Mnichov nepřestoupí. Napsal to dnes německý deník Bild, podle něhož finalista Ligy mistrů ztratil o dvaatřicetiletého brankáře Hamburku zájem. Jako možný důvod, proč se kluby na transferu nedohodly, list uvedl příliš vysoké odstupné. Hamburk údajně za svou brankářskou jedničku požadoval tři milióny eur (zhruba 75 miliónů Kč).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Drobný zřejmě do Bayernu nepřestoupí.

Článek

Bayern chtěl Drobného získat jako náhradu za končícího Jörga Butta na post gólmanské dvojky za německou reprezentační jedničkou Manuelem Neuerem. Podle Bildu mnichovský klub o jeho angažování v posledních týdnech intenzivně vyjednával, nyní o něj ale už nestojí. Novým kandidátem na roli dvojky v týmu bundesligového rekordmana je podle listu talent z Leverkusenu Fabian Giefer.

Letní odchod Drobného je součástí plánu sportovního ředitele Hamburku Franka Arnesena, který chce na post prvního brankáře v HSV přivést bývalého německého reprezentanta Reného Adlera z Leverkusenu. Dosavadní strážce hamburské branky má v klubu smlouvu do příštího roku, která mu podle německých médií zajišťuje příjem asi 1,7 miliónu eur (téměř 43 miliónů Kč) za sezónu. Pro tým by tak bylo příliš velkým luxusem nechat si hráče s tak vysokým platem jen na lavičce. Adler si má v Hamburku vydělat 2,7 miliónu eur (asi 68 miliónů Kč) ročně.

Bild proto spekuluje, zda krachem Drobného přestupu do Bayernu nepadne také avizovaný příchod sedmadvacetiletého Adlera na sever Německa. Proti jeho angažovaní se staví i část vedení mužstva, které má o nových posilách jednat právě dnes.

Arnesen listu Die Welt řekl, že si ze sportovního hlediska dovede přestavit mít v kádru dva špičkové gólmany jako Adlera a Drobného, z finančního pohledu je to ale těžko realizovatelné. "Určitě do nové sezony nenastoupíme se dvěma prvotřídními a lukrativně placenými brankáři," uvedl.

Reklama