Hlavní obsah

Fotbalista Babel zaplatí za kritiku sudího na Twitteru 3000 eur

Berlín

Útočník Ryan Babel z Hoffenheimu dostal jako první fotbalista v německé lize trest za nevhodné vyjádření na sociálních sítích. Kvůli kritice rozhodčího po svém vyloučení v utkání s Herthou Berlín (1:3) v posledním kole dostal bývalý nizozemský reprezentant pokutu 3000 eur (asi 76 000 korun).

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Ryan Babel (v oranžovém dresu Hoffenheimu) v bundesligovém duelu proti Hertě Berlín.

Článek

"Nevím, ten rozhodčí byl snad na drogách," napsal Babel na Twitteru na adresu Thorstena Kinhöfera, který mu v závěru prvního poločasu udělil v rozmezí dvou minut dvě žluté karty.

Babel dostal pokutu za vyjádření na adresu sudího na Twitteru už podruhé. Loni v lednu ještě během angažmá v Liverpoolu musel zaplatit 10 000 liber (tehdy asi 290 000 korun) za kritiku Howarda Webba. Na internet navíc umístil upravenou fotografii anglického rozhodčího oblečeného do dresu Manchesteru United, který ve třetím kole Anglického poháru zvítězil nad Liverpoolem 1:0.

Disciplinární trest je možná posledním počinem Babela v Hoffenheimu, kde svými výkony příliš nepřesvědčil. Posila za sedm miliónů eur dala v 31 zápasech jen čtyři góly. Nizozemský kouč Bert van Marwijk s Babelem pro EURO nepočítá.

Reklama

Související témata: