Hlavní obsah

Německý svaz ani po šesti hodinách nerozhodl o osudu baráže

Disciplinární komise Německého fotbalového svazu dnes ani po více než šesti hodinách jednání nerozhodla o protestu Herthy Berlín proti výsledku odvety baráže o účast v bundeslize v Düsseldorfu. Verdikt by měl padnout v pondělí odpoledne.

Foto: Ina Fassbender , Reuters

Obránce Herthy Roman Hubník (vpravo) v souboji s Maximilianem Beisterem z Düsseldorfu.

Článek

Vedení Herthy, za níž hraje reprezentační obránce Roman Hubník, podalo protest proti platnosti zápasu kvůli jeho kontroverznímu konci. Ještě před závěrečným hvizdem totiž pronikli na trávník slavící fanoušci domácí Fortuny, před nimiž hráči prchli do kabin. I když se po zhruba dvacetiminutové pauze závěrečných 93 sekund dohrálo, podle představitelů berlínského celku už to nebylo za regulérních podmínek.

Zápas skončil remízou 2:2, která by po vítězství 2:1 z prvního utkání v Berlíně poslala Düsseldorf po patnácti letech do první ligy.

Jako hlavní svědek vystupoval v sídle svazu ve Frankfurtu nad Mohanem rozhodčí zápasu Wolfgang Stark. Ten zároveň uvedl, že ho po definitivním konci zápasu napadli hráči Herthy a v této souvislosti mluvil o "štvanici".

Případy těchto čtyř obviněných fotbalistů Levana Kobiašviliho, Christiana Lella, Thomase Krafta a Andreho Mijatoviče se však dnes neřešily, budou projednávány až později.

Reklama

Související témata: