Hlavní obsah

Hertha dál trénuje, na opakování baráže by povolala Hubníka

Berlín

Fotbalisté Herthy Berlín i Fortuny Düsseldorf pokračují v tréninku pro případ, že by disciplinární komise německého svazu nařídila opakování odvetného utkání baráže o bundesligu. Obránce Herthy Roman Hubník sice dnes odjel s českou reprezentací na soustředění do Rakouska, ale podle agentury SID by se na zápas o účast v nejvyšší soutěži do Německa vrátil, kdyby berlínský klub uspěl se svou žádostí.

Foto: Ina Fassbender , Reuters

Obránce Herthy Roman Hubník (vpravo) v souboji s Maximilianem Beisterem z Düsseldorfu.

Článek

Zástupci Fortuny odmítají požadavky soupeře jako nesmyslné, ale raději nařídili hráčům vrátit se k tréninku. Fotbalisté Düsseldorfu, který si vybojoval postup do bundesligy po 15 letech, kvůli tomu museli zrušit plánovanou cestu na Mallorku, jež měla být loučením s úspěšnou sezonou.

Hertha protestuje proti platnosti odvetného zápasu kvůli tomu, že ještě před závěrečným hvizdem pronikli na trávník slavící fanoušci domácích. Berlínští hráči před nimi prchli do kabin. Po zhruba dvacetiminutové pauze se závěrečných 93 sekund dohrálo, podle představitelů Herthy to však nebylo za regulérních podmínek.

Disciplinární komise jednala o protestu v pátek, ale žádný verdikt nevynesla. Rozhodnout má v pondělí.

Reklama

Související témata: