Hlavní obsah

Bochum se prý dohodla s Latkou, Slavia o něm s nikým nejednala

Berlín

Německá druholigová Bochum se dohodla s českým fotbalistou Martinem Latkou, přestup prý ale komplikuje Slavia, která svého klíčového obránce nechce pustit. Napsal to dnes německý magazín RevierSport. Pražský klub informaci popřel a tvrdí, že s ním o Latkovi nikdo nejednal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Slávista Martin Latka (vpravo) v souboji s Daliborem Vašendou z Baníku.

Článek

"Žádný kontakt mezi Slavií a Bochumí neproběhl. Neleží nám na stole žádná nabídka ani žádost, žádné jednání neproběhlo. Ani Martin nás o ničem takovém neinformoval," řekla dnes ČTK tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Dohoda existuje, píší v Německu

Podle německého magazínu ale mezi Latkou a vedením Slavie existuje dohoda, že klub nebude stoperovi bránit v odchodu, pokud dostane nějakou nabídku. "Prezident českého klubu si zjevně nemůže vzpomenout na ústní příslib, že Latku předčasně uvolní," napsal RevierSport.

Vedení Bochumi je prý připravené počkat do konce roku, kdy sedmadvacetiletému stoperovi vyprší ve Slavii smlouva. "Pokud teď nedojde k dohodě, tak ho přivedeme v prosinci," poznamenal k tomu sportovní šéf Bochumi Jens Todt.

Bochum skončila v uplynulém ročníku druhé ligy na 11. místě a před novou sezonou se snaží posílit hlavně defenzivu. RevierSport už před časem napsal, že jméno českobudějovického odchovance, který má za sebou angažmá v Panionisu Atény a v anglickém Birminghamu, stojí na seznamu vyhlédnutých letních posil do obrany hodně vysoko. Zástupci Bochumi ho podle magazínu dokonce přijeli několikrát sledovat do České republiky.

Reklama