Hlavní obsah

Německá baráž se opakovat nebude, Hertha s protestem neuspěla

Berlín

Odveta baráže německé ligy mezi Fortunou Düsseldorf a Herthou Berlín, jejíž závěr narušili fanoušci, se opakovat nebude. Německý svaz v pondělí zamítl protest berlínského kubu jako neopodstatněný. Poslední šancí Herthy, kde působí i český obránce Michal Hubník, na záchranu v bundeslize je tak odvolání k federální svazové komisi.

Foto: Ina Fassbender , Reuters

Obránce Herthy Roman Hubník (vpravo) v souboji s Maximilianem Beisterem z Düsseldorfu.

Článek

Hertha první zápas baráže prohrála 1:2 a po remíze 2:2 v odvetě sestoupila. Závěr druhého zápasu však narušili fanoušci Fortuny, kteří vtrhli na hrací plochu. Berlínští hráči před nimi prchli do kabin, ale po zhruba dvacetiminutové pauze se závěrečných 93 sekund dohrálo.

Podle vedení Herthy to však nebylo za regulérních podmínek, s odvoláním však berlínský klub u německého svazu nepochodil. "Protest neuspěl, protože byl neopodstatněný. Rozhodčí nejednal v rozporu s pravidly, navíc nebylo dokázáno, že by události negativně ovlivnily výkon Herthy," prohlásil Hans E. Lorenz, předseda sportovní komise svazu, která o odvolání po úvodním šestihodinovém pátečním jednání v pondělí rozhodovala.

Reklama

Související témata: