Hlavní obsah

Kapitánovi Herthy Kobiašvilimu hrozí za útok na sudího roční trest

Berlín

Kapitánovi Herthy Berlín Levanu Kobiašvilimu hrozí za napadení rozhodčího po chaotické odvetě baráže o bundesligu v Düsseldorfu roční zákaz startu. Kontrolní komise Německého fotbalového svazu navrhla tresty ještě pro další tři spoluhráče českého reprezentanta Romana Hubníka a jednoho hráče Fortuny. Pětice má do čtvrtka čas na odvolání, kterého nejspíš využije.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Situace na hrací ploše byla chaotická.

Článek

Kromě Kobiašviliho mají pro příští sezónu zastavenou činnost defenzivní hráč Christian Lell (šest zápasů), brankář Thomas Kraft (pět zápasů), obránce Andre Mijatovič (čtyři zápasy) a düsseldorfský záložník Andreas Lambertz (dva zápasy).

Udeřil ho pěstí do zátylku

Čtyřiatřicetiletý Kobiašvili byl distancován do 16. května 2013 kvůli tomu, že po skončení skandálního zápasu napadl rozhodčího Wolfganga Starka. Zkušeného mezinárodního sudího udeřil na schodech tunelu při odchodu ze hřiště pěstí do zátylku. Starkovi způsobil hematom a rozhodčí pouze díky opoře zábradlí nespadl ze schodů.

Za chování k rozhodčímu byli potrestáni také Lell, Kraft a Mijatovič. Domácí Lambertz dostal distanc a pokutu 5000 eur za to, že na hřišti slavil s bengálským ohněm.

Berlínský klub se odvolá

Pokud by hráči distanc přijali, vstoupil by v platnost. To se však zatím nestane. "Návrh trestu pro naše hráče nebudeme v žádném případě akceptovat," uvedl mluvčí Herthy Peter Bohmbach. Berlínský klub se odvolá proti trestům Kobiašviliho, Krafta a Mijatoviče, Lell využije služeb svého právníka.

Další instancí, která se bude případem zabývat, je disciplinární komise Německého fotbalového svazu.

Závěr odvety baráže narušili fanoušci Düsseldorfu, kteří za stavu 2:2, jenž Fortuně stačil k postupu do bundesligy, vtrhli ještě před závěrečným hvizdem na hrací plochu. Hráči Herthy před nimi prchli do kabin, ale po zhruba dvacetiminutové pauze se závěrečných 93 sekund dohrálo. Berlínský klub poté podal proti výsledku protest, ale s odvoláním neuspěl a sestoupil.

Reklama