Hlavní obsah

Gebre Selassie prošel v Brémách zdravotní prohlídkou a klubu se upsal na čtyři roky

Obránce české fotbalové reprezentace Theodor Gebre Selassie dnes v Brémách úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal čtyřletou smlouvu s místním klubem. Pětadvacetiletý zadák tak definitivně opouští Liberec, kde v květnu oslavil český titul. Severočeský klub za Gebre Selassieho má podle zákulisních informací inkasovat sumu pohybující se mezi 30 a 40 milióny korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Theodor Gebre Selassie odchází z tréninku národního týmu v polské Vratislavi

Článek

"Jsem rád, že mám všechno za sebou, a už se těším na nové povinnosti. Teď bych ještě rád stihl týdenní dovolenou u moře, ale ještě nemáme nic vybráno," uvedl Gebre Selassie po "dotažení" přestupu. Potěšilo ho, že dostane dres s číslem 23, které proslavil jeho sportovní vzor a legendární basketbalista Michael Jordan. "To byl vždy můj sen," uvedl zadák s etiopskými kořeny, který při posledním působení v Liberci nosil obrácenou číslovku 32.

Gebre Selassie se s vedením Werderu, devátého týmu uplynulého ročníku bundesligy, dohodl na přestupu už minulý pátek poté, co s českým národním týmem vypadl ze čtvrtfinále mistrovství Evropy. Zdravotní prohlídkou byly splněny poslední formality spojené s přestupem. "Dopadla velmi dobře, hned po ní Theo absolvoval první tiskovou konferenci v Brémách," řekl ČTK Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Gebre Selassieho zastupuje.

Pro Gebre Selassieho je angažmá v Brémách první zahraniční štací. Odchovanec Velkého Meziříčí prošel Jihlavou, pražskou Slavií a pak Libercem, v české lize odehrál 108 zápasů a vstřelil osm branek, v národním týmu má 14 startů.

Německá liga začne 24. srpna. Gebre Selassie by si mohl odbýt žhavou premiéru na hřišti Borussie Dortmund, šampióna posledních dvou sezón, kde Brémy odehrají první kolo.

Reklama