Hlavní obsah

Petržela bude hrát s Morávkem, přestupuje do Augsburgu

Plzeň/Augsburg

Fotbalový záložník Milan Petržela přestupuje z Viktorie Plzeň do bundesligového Augsburgu, kde podepsal tříletý kontrakt. Podle informací Kickeru stál Petržela 400 tisíc eur (asi 10 miliónů korun). V týmu se sejde s dalším českým fotbalistou Janem Morávkem. O přestupu informovaly oficiální stránky Viktorie Plzeň.

Foto: Milan Malíček, Právo

Milan Petržela bude hrát bundesligu.

Článek

"Měli jsme s Milanem gentlemanskou dohodu, že v případě zajímavé nabídky pro něj i klub mu Viktoria nebude v odchodu bránit. V zimě jsme se přes několik nabídek dohodli na jeho setrvání v kádru, aby Plzni pomohl vybojovat také pro další ročník evropské poháry, nyní jsme mu dali zelenou v cestě za další sportovní výzvou," řekl k přestupu generální manažer Západočechů Adolf Šádek.

Petržela působil v týmu od roku 2007 a byl jedním ze základních kamenů Vrbova týmu, který vyhrál v sezóně 2010/11 titul a vzápětí postoupil do Ligy mistrů. "Za jeho dlouholeté působení v Plzni mu patří velký dík, osobně se výrazně podílel na největších úspěších Viktorie Plzeň ve více než stoleté klubové historii," dodal Šádek.

Trenér Weinzierl s Petrželou počítá

Petržela se do přípravy v Augsburgu zapojí 9. července, už na přelomu týdne se byl ve svém novém působišti podívat. "Měl jsem z přijetí výborný pocit, krátce jsem měl možnost setkat se s trenérem, který mi už popisoval, jakým systémem tým hraje," popisoval reprezentant, který bude na Viktorii vždy rád vzpomínat. "Na Plzeň nikdy nezapomenu, byla tam skvělá parta, ale už je třeba udělat další krok. A Bundesliga byla vždy mým snem," svěřil se devětadvacetiletý rodák z Prahy, pro kterého je to první zahraniční angažmá.

„O Milana v posledních týdnech usilovalo více klubů z několika evropských zemí. Vnímali jsme však Milanovu touhu hrát Bundesligu a několikatýdenní usilovná vyjednávání nakonec vyústila v kontrakt s Augsburgem. Milan je jedním z hráčů, na kterém chtějí v klubu stavět," řekl hráčův agent Viktor Kolář.

Petržela, který před Plzní působil v Drnovicích, Spartě a Jablonci, se v Augsburgu potká s krajanem Janem Morávkem, který v týmu působil na hostování v jarní části sezóny, a který do týmu před letní přestávkou přestoupil z Schalke.

Reklama

Související témata: