Hlavní obsah

Fanoušci Bayernu Mnichov vyprodali v předstihu všechny domácí zápasy

Do začátku fotbalové bundesligy zbývá ještě více než měsíc, domácí zápasy Bayernu Mnichov jsou však už teď vyprodané. Fanoušci v předstihu skoupili všechny vstupenky, včetně 39.500 permanentek, na 17 utkání v Allianz Areně s kapacitou 69 tisíc míst.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Superstřelec Mario Gomez z Bayernu osvědčil své kvality i na nedávném Euru.

Článek

"Chtěl bych fanouškům za jejich obrovský zájem poděkovat," citovala agentura Reuters ředitele klubu Karla-Heinze Rummeniggeho. "Ukazuje se, že Bayern je atraktivní a má spoustu příznivců," dodal funkcionář.

Zájem příznivců o lístky nesnížila ani nevydařená minulá sezóna, ve které Bayern nic nevyhrál. V německé lize a poháru skončil vždy za Borussií Dortmund, ve finále Ligy mistrů prohrál s Chelsea.

Díky obrovskému zájmu fanoušků - bundesliga je s průměrnou návštěvou přes 42 tisíc na zápas nejnavštěvovanější soutěží světa - vydělal Bayern v sezóně 2010/2011 částku 1,3 miliónu eur při obratu 290,9 miliónů. Mnichovský klub, který zakončil ročník v plusu už 19. rok za sebou, očekává, že po splacení stadiónu v roce 2020 bude vydělávat minimálně o 20 miliónů ročně víc.

Reklama

Související témata: