Hlavní obsah

Brémy uzavřely skandální smlouvu s ďáblem. Na dresech budou mít logo drůbežárny

Brémy

Navzdory protestům mnoha vlastních fanoušků uzavřel Werder Brémy sponzorskou smlouvu s drůbežárnou Wiesenhof, jejíž logo budou nosit fotbalisté německého klubu včetně české posily Theodora Gebre Selassieho na přední části dresů. Ročně za to devátý tým minulého ročníku bundesligy obdrží pět milionů eur (přes 125 milionů korun), kontrakt platí na dva roky.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Fotbalisté Werderu Brémy (zcela vlevo Theodor Gebre Selassie) budou mít navzdory protestům na dresech logo drůběžármy.

Článek
Fotogalerie

Drůbežárna čelí protestům ochránců přírody, kteří kritizují, jak se zvířaty zachází, a obviňují ji z jejich týrání. V minulých dnech se proti záměru Werderu uzavřít smlouvu bouřili příznivci, kteří kvůli tomu založili speciální účet na Facebooku, kde svůj nesouhlas do pátečního večera vyjádřilo 15 tisíc uživatelů.

Zástupce brémského klubu to ale od uzavření kontraktu neodradilo. V prohlášení uvedli, že jde o "původní rodinnou firmu, která s kritiky moderních způsobů drůbeží produkce otevřeně diskutuje a neustále pracuje na zlepšování podmínek chovu".

Německý svaz ochránců zvířat spolupráci klubu s drůbežárnou odsoudil. "Co je legální, není vždy legitimní a nedá se brát jako příklad," uvedl. Ještě kritičtější byla organizace PETA, podle níž jde o skandální smlouvu s ďáblem.

Reklama

Související témata: