Hlavní obsah

Mičola nastoupil nečekaně za Drážďany proti Teplicím

Přítomnost protřelého fotbalového manažera Pavla Pasky na fotbalovém stadiónu v Krupce při úterním přátelském zápase FK Teplice s Dynamem Drážďany dávala tušit, že tu asi není náhodou. Hlavní důvod jeho „návštěvy“? Doprovázel totiž českého ofenzivního záložníka Tomáše Mičolu, který překvapivě nastoupil za celek druhé německé bundesligy. „Jsem v Drážďanech na testech,“ vysvětlil Mičola v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Tomáš Mičola v dresu Brestu.

Článek

Jak to, že jste oblékl dres Drážďan?

Chtěl bych odejít z francouzského Brestu a chtěl jsem se ukázat, v jakém se nacházím v herním stavu. Kvůli zdravotním problémům jsem nehrál ve Francii skoro celý rok. Netajím, že se mi líbí německý fotbal. Mám snahu kopat venku, ale už ne ve Francii. Nepovedl se mi tam druhý rok a opravdu chystám loučení.

Nebyla by druhá německá liga pro vás ze sportovního hlediska málo?

Myslím, že ne. Možná je tahle soutěž v Česku podceňovaná, ale to je chyba. V pondělí jsem sledoval zápas Drážďan s Mnichovem 1860. Byl to fotbal ve stylu nahoru-dolů. Úplně jiný styl, než ve Francii, kde se hraje defenzivně. V Drážďanech působí i Pavel Fořt a byl bych šťastný, kdyby to moje angažmá nějakým způsobem vyšlo.

Česká liga vás neláká? V zimě se údajně hovořilo o tom, že byste mohl jít do Slavie...

Česko respektuji, ale dávám přednost zahraničí. O Slavii se v souvislosti se mnou psalo, jenže zranil jsem si koleno a tahle možnost padla.

A co případný návrat do Baníku Ostrava?

Mluvil jsem s majiteli klubu Šafarčíkem a Adámkem, ale to je všechno.

Jak si vede váš ostravský kamarád a dosavadní spoluhráč z francouzského klubu Mario Lička?

Zůstává v Brestu.

Reklama