Hlavní obsah

Ribéryho a Benzemu čeká soud za sex s nezletilou prostitutkou

Praha/Mnichov

Francouzští fotbaloví reprezentanti Franck Ribéry z Bayernu Mnichov a Karim Benzema z Realu Madrid musí před soud. Tři roky táhnoucí se případ sexu s nezletilou prostitutkou se chýlí k vyvrcholení, jímž bude soduní proces na konci srpna. Na jeho konci může být až tříletý nepodmíněný trest a pokuta 45 000 eur (asi 1,15 mil. korun).

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Franck Ribéry z Bayernu Mnichov (vlevo) při přípravném utkání s Werderem Brémy.

Článek

Stalo se to při srazu francouzské reprezentace v roce 2008. Tehdy šestnáctiletá kráska s arabskými kořeny Zahie Deharové měla pohlavní styk s fotbalisty s Ribérym a Benzemou. „Vůbec jsem netušil, že jí je tak málo. Vypadala hodně vyspělá a v solidním podniku, v němž se to stalo, bych vůbec nezletilou nečekal. Věřím, že všechno dopadne dobře, ale už tak mohu říct, že to byla po všech stránkách nejdražší holka v mém životě. A to nejsem žádný svatoušek,“ ulevil si Ribéry, který francouzské policii, na rozdíl od Benzemy, sex přiznal. Krom návštěvy podniku si Ribéry měl navíc dívku nechat přivézt do Mnichova jako dárek.

Celá záležitost se táhne od roku 2010, kdy vyšla najevo. Téměř dva roky byl klid. Probíhala jen standardní justiční praxe a výslechy. Soud shromažďoval fakta. Nyní má dojít k procesu, který rozhodne o vině či nevině fotbalistů. Údajně mohlo jít o nastraženou léčku, nebo porušení zákona podnikem, kde k sexuálním hrátkám došlo.

Bayern stojí za hráčem

Jednoznačně se vyjádřilo vedení Bayernu. „Samozřejmě jsme se celou záležitostí zabývali. Cítíme odpovědnost k našemu hráči a dali jsme mu najevo, že má naši plnou podporu. Nevzrušujeme se různými informacemi, jsme na straně našeho hráče a věříme ve spravedlnost,“ cituje Bild Matthiase Sammera, sportovního ředitele Bayernu Mnichov.

Ribérymu odpustila i jeho manželka. „Chybu přiznávám, ale ne to, že bych věděl, kolik té dívce bylo let. Nebojím se vězení ani pokuty, věřím, že budu zproštěn obvinění,“ zdůraznil Ribéry.

Francouzská justice pečlivě tají, jak silné jsou argumenty obžaloby, že Ribéry a Benzema věděli, že dívka není zletilá. Ve hře prý je i varianta mimosoudního vyrovnání. To však odmítají fotbalisté. Benzema tvrdí, že s prostitutkou nic neměl, Ribéry vidí chybu jednoznačně na straně podniku.

Deschamps s oběma počítá

Skandál v roce 2010 způsobil šok v celém francouzském fotbale a destabilizoval tým Les Bleus, kteří posléze vyhořeli na MS v Jihoafrické republice. Současný kouč francouzského národního týmu Didier Deschamps bez ohledu na vývoj případu nominoval oba fotbalisty na středeční přípravný duel s Uruguayí. "Je to v rukou soudu. A nic to nemění na mých požadavcích na chování hráče na i mimo hřiště s ohledem na francouzský tým," poznamenal Deschamps.

Reklama

Související témata: