Hlavní obsah

Norimberk - Havelse 2:3 po prodl.Pekhartův Norimberk vypadl z Německého poháru s týmem ze čtvrté ligy

Berlín

Fotbalisté Norimberku i se střídajícím útočníkem Tomášem Pekhartem vypadli už v prvním kole Německého poháru. Týmu TSV Havelse ze čtvrté ligy podlehli 2:3 po prodloužení. S třetiligovým Münsterem prohrály rovněž v prodloužení Brémy v sestavě s českým obráncem Theodorem Gebre Selassiem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Pekhart na tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

Pekhart se dostal na hřiště v 72. minutě a byl u vyrovnání svého týmu na 2:2, které obstaral Slovák Róbert Mak deset minut před koncem. V prodloužení rozhodl duel německý záložník Marc Vucinovic.

Na dolnosaském soupeři ztroskotal Norimberk již podruhé v historii. Před 3500 fanoušky předvedl nejistý výkon a nepovedla se mu odveta za vyřazení v sezoně 1991/92, kdy Havelse podlehl v druhém kole poháru v penaltovém rozstřelu.

Gebre Selassie zaujal obvyklé místo na pravém kraji obrany, na první soutěžní duel za Werder ale nebude vzpomínat v dobrém. Jeho tým v základní hrací době dvakrát přišel o náskok a v obou částech prodloužení pak inkasoval po jedné brance, takže Münsteru podlehl 2:4.

Brémy selhaly i před rokem

Brémy tak zopakovaly loňské selhání z prvního kola s Heidenheimem. Soupeře nezbrzdilo ani to, že v nejteplejším dni na německém území v tomto roce nastoupil v černých dresech, nerozehraného soupeře naopak v řadě činností dokázal předčít.

V soutěži nebude pokračovat ani další bundesligový tým Hamburk po porážce 2:4 z hřiště třetiligového Karlsruhe. Tu sledoval jen z lavičky český brankář Jaroslav Drobný, kterého mezi tyčemi zastoupila nová posila René Adler. Favorit sice dvakrát vedl, poločasový náskok 2:1 ale domácí tým, ještě před třemi lety bundesligový, třemi brankami po přestávce otočil.

V poháru skončila i Hertha Berlín a po sestupu z nejvyšší soutěže navázala na matné výkony z úvodu druhé ligy. U porážky 1:2 s Wormatií Worms chyběl stoper Roman Hubník kvůli trestu za vyloučení z posledního ročníku.

Svou účast v poháru nedokázal prodloužit ani bundesligový nováček Eintracht Frankfurt, který prohrál 0:3 s Aue.

Reklama

Související témata: