Hlavní obsah

To má být fór? Hamburk nabídl za Jiráčka 3,5 miliónu eur, Wolfsburg chce mnohem víc

Hamburk

Za bývalou plzeňskou hvězdu Petra Jiráčka nabídl bundesligový Hamburk 3,5 miliónu eur (asi 87 miliónů korun). Wolfsburgu to ale nestačí a požaduje za šestadvacetiletého fotbalistu mnohem víc.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Jiráček.

Článek

Pro sobotní úvodní zápas nového ročníku německé ligy proti Stuttgartu současný zaměstnavatel s Jiráčkem počítá. "Je v kádru," uvedl dnes trenér Felix Magath.

O Jiráčkově odchodu se začalo v Německu mluvit poté, co se trenér Wolfsburgu Felix Magath začal ucházet o záložníka Beňata Etxebarriu z Betisu Sevilla. Kouč údajně za španělského hráče odmítl zaplatit deset miliónů eur a nabídl výměnou za něj právě bývalou hvězdu Plzně.

Agent českého fotbalisty Dalibor Lacina sice popřel, že by Jiráček, který do Wolfsburgu přišel z Plzně v lednu za necelých pět miliónů eur, byl na odchodu, Hamburk ale zájem potvrdil.

Vedle Jiráčka se podle sportovního ředitele Franka Arnesena snaží HSV přivést Chilana Cristóbala Jorqueru z FC Janov nebo nizozemského reprezentanta Rafaela van der Vaarta z Tottenhamu, který už v klubu působil v letech 2005 až 2008. "Nic není nemožné, ale myslím, že zrovna jeho návrat v tuhle chvíli není moc reálný," uvedl funkcionář.

Reklama

Související témata: