Hlavní obsah

VIDEO: Gól je paráda, ale chyběly k němu body, posteskl si po premiéře Gebre Selassie

Brémy/Praha

Preiméru snů zažil pětadvacetiletý pravý obránce české reprezentace a Werderu Brémy Theodor Gebre Selassie. V pátečním úvodním duelu nového ročníku bundesligy se trefil na hřišti mistrovské Borussie Dortmund a v tu chvíli držel jeho tým bod. Obhájce titulu však stihl v závěru zápasu vstřelit vítězný gól na 2:1.

Borussia Dortmund - Werder Brémy

 
Článek

„Na jednu stranu je to parádní premiéra, ale bohužel není podložená ani jedním bodem, takže ta radost není úplná,“ přiznal Theodor Gebre Selassie v rozhovoru pro Právo a Sport.cz. „Při tom Borussia nebyla o tolik lepší. Rozdíl byl v podstatě v tom, že oni šance proměnili, kdežto my ne,“ dodal.

Hlavičku si pohlídal

Do konce utkání zbývala čtvrt hodina, když Brémy zahrávaly standardní situaci... „Domácí centr odvrátili a míč letěl do autu. Těsně před ním jsme ho ale zachytili a Marko Arnautovič odcentroval zpátky do šestnáctky, a já se soustředil, abych balón trefil hlavou. Zdálo se mi, že letí hodně vysoko. Kolem byli nějací hráči soupeře, ale vyšlo mi to perfektně,“ popsal svoji gólovou trefu český obránce.

Vítězný gól domácích mu ale leží v hlavě. „Neříkám, že byl můj, to ne. Jen si pořád probírám, co jsem měl udělat a neudělal, abychom neinkasovali. Myslím si, že jsem tomu mohl zabránit. Tohle je kaňka na mém výkonu, alespoň to tak cítím,“ zpytoval svědomí. „Trenér ani spoluhráči mi ale nic neřekli, nebrali to jako moji chybu,“ dodal.

Jízda celý zápas

Po přípravných zápasech Gebre Selassie okusil konečně, jak chutná bundesliga. „To je úplně jiná jízda! Hraje se v obrovském tempu. Všichni v pohybu, prakticky se nestane, že byste třeba pár sekund neměl komu přihrát. Stále se někdo nabízí, všichni chtějí hrát. Má to ale pochopitelně systém. Vůbec se nedá s naší ligou srovnat, kolik toho tady naběháte,“ nabídl první dojmy.

Navíc hrál před plnými tribunami Westfalského stadiónu. „Atmosféra byla fantastická, spoluhráči mi dopředu říkali, že v Dortmundu je to úžasné. Na tohle jsem se těšil, konečně hraji bundesligu, jen ten začátek mohl být alespoň s bodem, když jsme mu byli tak blízko,“ rozloučil se Theodor Gebre Selassie.

Reklama