Hlavní obsah

Bayern Mnichov na úvod bundesligy vyhrál na hřišti nováčka Fürthu

Mnichov
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov vstoupili do nové sezony německé ligy jasnou výhrou 3:0 na hřišti nováčka Fürthu. Za loňského vicemistra se trefili Thomas Müller, Mario Mandžukič a Arjen Robben. Kadlecův Leverkusen na úvod sezóny prohrál ve Frankfurtu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Mario Mandžukič (vlevo) a Arjen Robben z Bayernu Mnichov se radují po třetím gólu v utkání proti Fürthu

Článek

Domácí mnichovskému favoritovi vzdorovali v bavorském derby až do 43. minuty, než otevřel skóre Müller. Po hodině hry zvýšil na rozdíl dvou branek chorvatský útočník Mandžukič, červnová posila z Wolfsburgu. Jedenáct minut před koncem uzavřel skóre nizozemský křídelník Arjen Robben.

Úvod se povedl také Wolfsburgu, který vyhrál 1:0 ve Stuttgartu. Ze tří českých záložníků v týmu hostů se dostal na hřiště pouze Jan Polák, jenž odehrál posledních třicet minut. Zraněného Václava Pilaře čeká operace zkříženého vazu v koleni a Petra Jiráčka, o kterého stojí konkurenční Hamburk, trenér Felix Magath k zápasu ani nenominoval.

Utkání rozhodl v poslední minutě nejlepší střelec minulé sezóny nizozemské ligy Dost. Krátce před ním neproměnil penaltu domácí útočník Ibiševič.

Další nováček Düsseldorf naopak vyhrál 2:0 na hřišti Augsburgu po dvou brankách střídajícího útočníka Schahina. Za domácí odehrál první poločas Jan Morávek, další český záložník Milan Petržela po letním přestupu z Plzně nastoupil na závěrečných sedm minut.

Třetí nováček Frankfurt otočil zápas s Leverkusenem a zvítězil 2:1. Hosty s reprezentantem Michalem Kadlecem na kraji obrany poslal do vedení po půl hodině hry útočník Kiessling, po změně strany však skórovali Aigner a Lanig.

Poslední půlhodinu si za Norimberk zahrál reprezentační útočník Tomáš Pekhart, jehož tým zvítězil 1:0 v Hamburku. Utkání rozhodl v 68. minutě záložník Balitsch, který po rohu překonal nového brankáře HSV Adlera. Z lavičky sledoval zápas jeho náhradník Václav Drobný, jenž byl ještě v minulé sezoně jedničkou týmu.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:
Augsburg - Düsseldorf 0:2 (68. a 79. Schahin),
Freiburg - Mohuč 1:1 (49. Kruse - 65. Ivanschitz z pen.),
Fürth - Bayern Mnichov 0:3 (43. Müller, 59. Mandžukič, 79. Robben),
Hamburk - Norimberk 0:1 (68. Balitsch),
Mönchengladbach - Hoffenheim 2:1 (33. Hanke, 79. Arango - 66. Firmino).
Eintracht Frankfurt - Leverkusen 2:1 (57. Aigner, 82. Lanig - 30. Kiessling).
Stuttgart - Wolfsburg 0:1 (90. Dost).

Reklama

Související témata: